5 functies die de opvolger van de Nintendo Switch moet hebben

Games Jeroen Kraak 28 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Het is hoog tijd voor een opvolger van de Nintendo Switch. De lancering van de console dateert alweer van maart 2017 en is dus nu al zo’n zes jaar oud. Maar welke functies moet de Switch 2 echt krijgen? WANT-redacteur Jeroen Kraak heeft zo zijn gedachten erover.

De opvolger van de Nintendo Switch is een veelbesproken onderwerp deze dagen, mede door een aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Daarin deed CEO Shuntaro Furukawa een aantal opvallende uitspraken.

5 functies die we graag terugzien op de Nintendo Switch

Maar wat zouden nu echt vijf grote verbeteringen zijn voor de Nintendo Switch 2? Nee, daarbij heb ik het niet over een nieuwe Zelda of Mario. Ik neem met je door welke verbeteringen echt nodig zijn.

#1 Backwards compatibility

Laat me beginnen met het punt waarop Furukawa zelf hint: backwards compatibility. Dat wil zeggen dat je games van de vorige console ook op de nieuwe spelcomputer kunt spelen. Dat betekent dat je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gewoon kunt meenemen naar de Nintendo Switch 2.

Furukawa zei hierover: “Bij de overgang van de Nintendo Switch naar de volgende generatie consoles willen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat klanten soepel kunnen overstappen terwijl ze hun Nintendo-account gebruiken.” Dat zou dus ideaal kunnen met backwards compatibility.

#2 Betere beeldkwaliteit

Terwijl op de PlayStation 5 en Xbox Series X 4K de standaard is en zelfs 8K wordt ondersteund, moet de Nintendo Switch het nog steeds doen met 1080p. Als je dus op een nieuwe 55-inch 4K-televisie of beter gamet, ziet dit er niet erg goed uit.

The Legend of Zelda-serie waar je nog nooit van hebt gehoord, Nintendo
Zelda in topkwaliteit. (Afbeelding: Nintendo)

Nintendo doet er dus echt goed aan om dit punt aan te pakken. Ik kan me haast niet voorstellen dat ze dit niet zouden doen, want er zijn zeer goede technieken waardoor eenvoudig geüpscaled kan worden. Microsoft past dit bijvoorbeeld al toe bij oudere games op Game Pass.

#3 Nintendo Game Pass

Over Game Pass gesproken, hoe gaaf zou het zijn als Nintendo met een eigen variant komt met alle klassiekers van vroeger tot nu? Daarmee bedoelen we dus een veel uitgebreider en recenter aanbod dan Nintendo Switch Online.

Dit zal waarschijnlijk niet gebeuren, gezien recente Nintendo-games nooit veel in prijs zakken, zoals bijvoorbeeld het geval is bij PlayStation-exclusives. Toch zou een goede abonnementsservice voor oudere games al een heel fijne update zijn.

#4 Betere batterijduur

Nintendo zou gek zijn om van de opvolger van de Switch geen hybride te maken. Dat is juist het sterke punt van de huidige Nintendo Switch. Toch moet er echt flink gesleuteld worden aan de batterijduur.

Nintendo onthult eindelijk de komst van de Switch 2
Langer gamen. (Afbeelding: Erik Mclean / Unsplash)

Hoewel die in de loop der jaren bij de nieuwe versies flink is verbeterd, lijkt het erop dat het bedrijf er nog veel meer uit kan halen. Dit heeft natuurlijk ook grote voordelen voor Nintendo zelf. Hoe langer mensen spelen, des te meer games kan het bedrijf verkopen, dus let’s go!

#5 Betere online functionaliteit voor de Nintendo Switch 2

Nintendo heeft nog heel wat stappen te zetten als het gaat om online functies. Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als je ook apps van andere ontwikkelaars kunt downloaden, zoals HBO Max of Netflix.

Maar ook de Nintendo Switch-app zelf heeft dringend een flinke update nodig. Deze lijkt nog afkomstig te zijn uit de tijd van Mario 64, want je kunt er niet veel mee. Vooral als je het vergelijkt met Xbox en PlayStation. Het zou fijn zijn als je bijvoorbeeld makkelijk kunt communiceren met vrienden of nieuwe games kunt kopen.

Nieuw Nintendo Switch-accessoire pakt grootste probleem eindelijk aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen