Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment

Films & Series Rik Claessen 26 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

We lieten je eerder al zien welke gratis games scoren op de iPhone en welke spellen verstopt zitten in Google. Nu is de Nintendo Switch aan de beurt.

Gamen is een fantastische hobby, maar wel eentje die erg duur kan worden als je niet oppast. Een console hier, nieuwe controller daar. Flinke upgrade voor je gaming PC? Tuurlijk, waarom niet? En als we toch bezig zijn, doe er dan die Nintendo Switch-opvolger ook maar bij.

Zo houd je amper geld over voor games. Gelukkig zijn er zat gratis games. Hoewel ze dan gratis zijn, laat de kwaliteit soms wat te wensen over.

Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment

Dat is niet het geval met deze spellen die we voor je uitzochten. Deze games op de Nintendo Switch zijn erg leuk. En het beste van alles: je hoeft er je portemonnee niet voor te trekken.

Pokémon Unite

Pokémon Unite is een heerlijk snel spelletje dat in de categorie MOBA valt. Dat zijn dezelfde soort spellen als de razend populaire E-sportgames League of Legends of Dota 2. Bij Unite zijn er natuurlijk Pokémons in de hoofdrol.

Wat het spel goed doet, is de speler meenemen in dit soms vrij intimiderende genre van gaming. De uitstraling is liefelijk, de potjes zijn snel en verslavend, en het is zowel voor nieuwe als ervaren gamers ontzettend leuk.

Pokémon Unite
(Afbeelding: The Pokémon Company)

Super Kirby Clash

In Super Kirby Clash neem je het samen met drie andere spelers op tegen verschillende bazen uit de Kirby-serie. Uiteraard staat de roze Nintendo-mascotte zelf in de hoofdrol. Je kunt kiezen uit vier verschillende classes om te knokken.

Hoewel Nintendo Super Kirby Clash uitbracht als een ‘free-to-start’ spel, wat impliceert dat je uiteindelijk een keer moet dokken, is het hele spel uit te spelen zonder maar een keer te betalen. Er zijn volop micro-transactions, maar geen van allen zijn noodzakelijk om het spel spelen.

Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment
(afbeelding: Nintendo)

The Elder Scrolls: Blades

Skyrim al helemaal uitgespeeld op je Nintendo Switch? Dan is The Elder Scrolls: Blades misschien wat voor je. Deze dungeoncrawler speelt zich af in de wereld van The Elder Scrolls.

In plaats van een open wereld zoals in de andere Elder Scrolls-games, heb je nu lineaire levels. Je verzamelt geld en materialen om de ooit zo machtige Blades weer op te bouwen. Een leuk concept, zeker omdat de geschiedenis van de Blades reuze interessant is.

Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment
(afbeelding: Bethesda)

Pokémon Quest

Pokémon Quest is een nieuwe versie van de Pokémon-franchise. In plaats van pokémons verzamelen, richt je je in dit avonturenspel op bouwen en rijkdommen.

Het spel neemt je mee naar Tumblecube Island: een nieuw rijk gevuld met kubusvormige Pokémon, bekend als Pokexel. Jouw taak is om het eiland te verkennen, de wilde Pokexel te verslaan, nieuwe Pokexel te trainen en je thuisbasis te beheren.

Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment
(afbeelding: Nintendo)

Sky: Children of the Light

Dit spel is van de makers van het geprezen avonturengame Journey. Sky: Children of The Light is een online, sociaal avontuur in een open wereld waarin spelers een verlaten landschap verkennen.

Net als Journey gaat het spel over verbinding maken met andere Nintendo Switch-spelers. En dat doen spelers door elkaar ontmoeten, communiceren en vriendschap sluiten zonder een woord te zeggen, Onderweg lossen ze puzzels op en beginnen ze het mysterie van de wereld van Children of the Light op te lossen.

Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment
(afbeelding: thatgamecompany)

Dauntless op de Nintendo Switch

Jaag op kolossale Behemoths in deze op Monster Hunter geïnspireerde actie-RPG. Maak wapens en bepantsering, beheers combo’s en werk samen met andere Slayers om epische beesten te verslaan. Het spel weet de spanning van knokken met mega monsters goed om te zetten in plezier.

Het is alleen of online met andere mensen te spelen. Het doet veel denken aan Monster Hunter: Rise, dat ook fantastisch speelde op de Nintendo Switch. Dauntless mag dan gratis zijn, dat maakt het spel absoluut niet minder vermakelijk.

Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment
(afbeelding: Epic Games)

Lego Fortnite  op de Nintendo Switch

Wat krijg je als je de razend populaire spellen Minecraft en Fortnite koppelt en daar een Lego-sausje overheen giet? Precies, Lego Fortnite. Wie misschien nog een beetje sceptisch is tegenover dit concept, hoeft het alleen maar een keer te proberen. En gelukkig kan dat gratis.

Het heeft dezelfde charme als de Lego-games hebben, de survival- en bouwelementen van Minecraft, en dat allemaal in de echte Fortnite sfeer. Toch is het spel simpel te begrijpen, maar complex genoeg om jezelf er uren in te verliezen.

Lego Fortnite
(afbeelding: Epic Games)

Al deze games op de Nintendo Switch doen ons alleen maar meer laten uitkijken naar de opvolger. En over deze Nintendo Switch 2 kwam onlangs nog groot nieuws naar buiten. Je leest het hier:

Nieuwe Nintendo Switch ondersteunt oude games veel beter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen