Nieuwe 18+ game Nintendo Switch houdt de gemoederen angstaanjagend bezig

Games Jeroen Kraak 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Mario en Kirby zijn kindvriendelijke titels voor de Nintendo Switch, maar deze nieuwe horrorgame is alles behalve lief. En dan drukken we het nog zacht uit.

Emio is een nieuwe game voor de Nintendo Switch die in een klap het vredelievende imago van de console om zeep helpt. Games als Mario zijn, op het eten van vrij aparte paddenstoelen na, niets dan onschuldig.

Online is veel te doen om Emio. De game is krankzinnig, bizar en kan er zelfs voor zorgen dat je met nachtmerries achterblijft. Althans, dat zijn de geluiden die we horen. Maar wat is het?

Nintendo Switch is alles behalve horror

Emio is exact het tegenovergestelde van Mario, Kirby en Zelda. Het duistere thema is er eentje dat je niet zo snel op de Nintendo Switch zou verwachten. Dat het Japanse bedrijf er zelf vol trots reclame voor maakt al helemaal niet.

Maar het werkt, want online wordt veel gesproken over deze nieuwe titel. Niet gek, want de teaser van 15 seconden zegt eigenlijk al genoeg. De beelden van een man met een papieren zak op zijn hoofd in combinatie met angstaanjagende muziek, zorgt voor rillingen over mijn rug.

Wanneer de game voor de Nintendo Switch verschijnt weten we niet. We weten zelfs niet wat je precies moet doen en in hoeverre het spel echt nachtmerries oplevert. Het enige wat we weten is dat het spel een M-rating heeft gekregen. Met andere woorden: pas spelen vanaf 18 jaar en ouder.

Een bijzondere vertoning

Een spel met een dergelijke rating is niet uniek, maar het feit dat de Nintendo Switch zo’n titel krijgt en het bedrijf er reclame voor maakt wel. Nintendo of America, het kanaal dat de beelden deelt op YouTube, houdt dergelijke titels doorgaans verborgen voor het grote publiek.

Logisch, want de Nintendo Switch heeft een kindvriendelijk imago. Spellen als Mario en Kirby zijn tamelijk onschuldig en voor praktisch alle leeftijden te spelen. Games van derde partijen zien ook niet zo snel het daglicht op hetzelfde kanaal, dus het lijkt er zelfs op dat Nintendo zelf aan de titel gewerkt heeft.

En mocht dat het geval zijn, dan gaat het Japanse bedrijf wel heel erg buiten het boekje. Iets waar ik dan stiekem toch wel weer heel enthousiast van wordt.

Nintendo brengt deze 7 games gratis naar de Switch (maar…)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen