Nintendo Switch: dankzij Gamestudio bouw jij vanaf nu je eigen games

Het spelen van games op de Nintendo Switch is natuurlijk heerlijk om te doen. Maar wat als je je zelf kan maken? Nou, dat zou volgende maand dus kunnen met Gamestudio.

Gamestudio is een nieuw stukje software dat op 11 juni wordt uitgebracht in de Nintendo eShop. Daarmee is het mogelijk om je eigen games te maken en die te delen met anderen. Ideaal dus voor kinderen om de eerste stapjes van programmeren te nemen.

Maak je eigen Nintendo Switch-games met Gamestudio

Gamestudio komt in het Nederlands uit, waardoor hij dus heel toegankelijk is voor de gebruikers. Met de software op de Nintendo Switch word je geholpen door kleurrijke wezentjes, die door Nintendo de knopixen worden genoemd. Via interactieve lessen leer je dan hoe je de verschillende actiekoppen en analoge sticks kunt gebruiken. De onderstaande trailer geeft je wat dat betreft al een goed beeld van wat je van de game kunt verwachten.

In Gamestudio op de Nintendo Switch zijn de knopixen er om je te helpen met het leren van de verschillende functies die beschikbaar zijn. Elk personage heeft zijn eigen functie en daardoor kun je ze gaan herkennen en snap je hoe je ze kunt inzetten in de verschillende games. Volgens Nintendo leer je de basics van het programmeren van games dus op een leuke en intuïtieve manier. Je kunt ook allerlei soorten videogames maken, van zijwaarts bewegende platformgames en kartracers tot alienshooters. Wanneer je de game opstart kun je direct beginnen aan de lessen. Hier maak je kennis met de kleurrijke en eigenzinnige knopixen, de wezentjes die je gebruikt om de basisconcepten van het visuele programmeren te leren via stapsgewijze, interactieve lessen die je op je eigen tempo kunt volgen. De lessen zijn zo ontworpen dat ze voor iedereen leuk zijn en enthousiasme opwekken. Het maakt dus niet uit hoeveel ervaring je hebt. Tussendoor zijn er checkpoints te vinden waarbij je kennis op de proef wordt gesteld in puzzels of opdrachten.

Delen

Uiteindelijk is het ook mogelijk om je Nintendo Switch-creaties via Gamestudio te delen. Dat zal waarschijnlijk wel weer met een omweg gaan, want dat doet Nintendo eigenlijk altijd. Waarschijnlijk zul je met codes moeten gaan werken om je creaties te delen of te downloaden, vergelijkbaar met Super Mario Maker 2. De software gaat 29,99 euro kosten.

21 nieuwe Nintendo Switch games onthuld: van nostalgie tot pure kunst

Reageer op artikel:
Nintendo Switch: dankzij Gamestudio bouw jij vanaf nu je eigen games
Sluiten