Cowboy 4 is de toegankelijkste elektrische fiets dankzij grote aanpassing

Elektrische fietsen Jelle van Es 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De Cowboy 3 elektrische fiets was een verdomd fijne e-bike, zeker in combinatie met de uitstekende app. De review van dat model lees je hier. En nu heeft de Belgische maker zijn nieuwe model in de vorm van de Cowboy 4 aangekondigd.

De Cowboy 4 elektrische fiets komt in twee varianten. Ten eerste heb je de gewone versie, maar er is ook de zogenaamde ST. Dit is een model met een lage instap, waardoor de e-bike in één keer een stuk toegankelijker wordt.

Maak kennis met de Cowboy 4 elektrische fiets

De Cowboy 4 elektrische fiets maakt gebruik van de automatische versnelling die ook in het vorige model zat, maar kent nu vijftig procent meer trekkracht. Op die manier ben je dus nog sneller op de juiste snelheid. Met name bij stoplichten is dit handig, omdat je op die manier iedereen snel achter je laat. Verder is er een geïntegreerde cockpit in de stuurpen, waardoor je via je mobiele telefoon veilig en makkelijk toegang hebt tot de nieuwe Cowboy app met aangepaste navigatie en fitness statistieken. De verwisselbare accu weegt 2,4 kilo en met een volle accu moet je met een actieradius van zo’n 70 kilometer makkelijk aankomen op de plek van je bestemming. De fiets wordt nog altijd als een stadsfiets in de markt gezet.

De ST is makkelijk op te stappen (Afbeelding: Cowboy)

Bij de Cowboy 4 elektrische fiets is bijna elk onderdeel voor de fiets speciaal ontworpen. Enkel voor het zadel en de riemaandrijving is er samengewerkt met externe partijen. Qua design is er voor een minimalistisch ontwerp gekozen, waardoor hij wat mij betreft echt gezien mag worden. Zeker wanneer je door de stad zoeft is het een fijn model. De gewone fiets is geschikt voor personen met een lengte tussen de 1.70m en 1.95m. De ST-variant met de lage instap is bedoeld voor fietsers met een lengte tussen de 1.60m en 1.90m. Daarnaast is het goed om te weten dat wanneer je je smartphone in de Quad Lock hebt zitten, dan wordt hij automatisch opgeladen en verbonden met de app via de accu van de fiets.

Cowboy 4 elektrische fiets
De app op je smartphone (Afbeelding: Cowboy)

App krijg een update

Daarnaast krijgt de Cowboy-app, die je ook met de Cowboy 4 elektrische fiets kunt gebruiken voor navigatie, deze zomer een update. Daardoor zie je nog beter hoe lang je over een rit doet, wat voor impact dat heeft op de batterij en hoe de luchtkwaliteit tijdens de route is. Nieuw daarbij is dat hij bijhoudt hoeveel calorieën je gebruikt tijdens de rit. De fiets is nu te bestellen met een aanbetaling van 100 euro. Het complete model kost 2490 euro en wordt in september uitgeleverd.

VanMoof geeft je elektrische fiets extra veel bereik met nieuwe gadget

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen