Nintendo Switch voor de kerst scoren? Dan moet je dat nu doen!

Games Jelle van Es 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort liggen de feestdagen weer voor ons en gaan we waarschijnlijk weer massaal cadeaus aan elkaar geven. Mocht je iemand of jezelf heel erg leuk vinden en een Nintendo Switch willen geven, dan moet je daar waarschijnlijk snel bij zijn.

Want Nintendo heeft laten weten dat het niet kan voldoen aan zijn eigen verwachtingen op het gebied van de Nintendo Switch. Door de wereldwijde tekorten aan chips om ook de spelcomputer mee te maken, kan het de productie niet volledig laten lopen. En daardoor kunnen er tekorten ontstaan.

Tekorten voor de Nintendo Switch op de loer

En dat zou niet voor het eerst zijn. Op het moment dat de eerste lockdown uitbrak en de vraag naar spelcomputers flink omhoog ging, zagen we al dat het heel erg moeilijk was om een Nintendo Switch te kopen. En dat zou met kerst ook weer het geval kunnen zijn. Nintendo had oorspronkelijk het plan om tussen 1 april 2021 en 31 maart 2022 30 miljoen exemplaren te maken en op de markt uit te brengen. En dan is de verwachting dat ze ook redelijk snel verkopen. En nu denkt het bedrijf dat het voor 31 maart 2022 ‘slechts’ 24 miljoen exemplaren verkoopt. Daardoor zit er een behoorlijk gat en dat kan dus gaan leiden tot tekorten.

Nintendo Switch Nintendo 64
Het OLED-model (Afbeelding: Nintendo)

Wat dat betreft doe je er verstandig aan om wanneer het mogelijk gelijk je slag te slaan. Het oude model van de Nintendo Switch is op dit moment nog altijd goed te krijgen. En daarmee haal je gewoon een topspelcomputer in huis. Maar wanneer je voor de OLED wil gaan, die in vele opzichten beter is, zoals je in de review kunt lezen, dan wordt het al snel een lastiger verhaal. Die spelcomputer is minder goed te krijgen en de verwachting is dat dat met de kerstdagen in het vooruitzicht alleen nog maar lastiger gaat worden. Op dit moment zie je op Marktplaats al dat er exemplaren worden aangeboden met zo’n 50 euro boven de aankoopprijs.

Andere spelcomputers hetzelfde verhaal

Dat is iets dat niet alleen voor de Nintendo Switch geldt. Ook bij andere spelcomputers zoals de PlayStation 5 is er nog altijd sprake van schaarste. En doordat de vraag met de feestdagen gaat oplopen, is de kans groot dat ook die straks voor hogere prijzen via Marktplaats worden aangeboden.

Nintendo Switch OLED: vijf redenen om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen