Overwatch-fan? Het vervolg laat nog even op zich wachten…

Games Jelle van Es 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

In 2019 was ik op de Blizzcon, wat toen nog het jaarlijkse feestje was van Blizzard. Tijdens dat evenement zagen we naast Diablo 4 ook Overwatch 2, waar ik destijds deze preview van schreef.

Toen werd al duidelijk dat je niet op korte termijn hoefde te rekenen op zowel Overwatch 2 als Diablo 4. Dus in 2020 kon je hem sowieso niet spelen en ook 2021 leek te kort dag te zijn. Maar nu lijkt het er op dat je wel heel erg lang moet wachten op de nieuwe games.

Voorlopig geen Overwatch 2 of Diablo 4

Want tijdens een presentatie naar investeerders toe, liet Blizzard weten dat zowel Overwatch 2 als Diablo 4 meer tijd nodig hebben. Dat is opgepikt door Polygon. Als reden gaf het bedrijf aan dat men meer content in beide games wil stoppen en dat daar meer tijd voor nodig is. Als gevolg daarvan komen de games later uit dan gepland. Omdat we op dit moment nooit een concrete datum hebben gehoord, zegt dat niet heel erg veel. Toch wordt aangenomen dat dat betekent dat beide games nu pas ergens in 2023 uitgebracht gaan worden.

Overwatch 2
Het tweede deel (Afbeelding: Blizzard)

Overwatch 2 en Diablo 4 hebben te maken met een lastig ontwikkelingsproces, dat vooral te maken heeft met de verschillende schandalen rondom Activision Blizzard. Er zijn veel berichten naar buiten gekomen over grensoverschrijdend gedrag van leidinggevende figuren en seksuele intimidatie. Als gevolg daarvan zijn inmiddels al heel wat verschillende ontwikkelaars verdwenen bij het team en dat is vaak geen goed nieuws. En het ziet er naar uit dat de problemen binnen het bedrijf niet op korte termijn worden opgelost. Dat levert dan weer druk op op het ontwikkelingsproces, waardoor games meer tijd nodig hebben.

Over de game

Toen Overwatch 2 werd aangekondigd en ik hem ook kon spelen, was het een mix van de elementen die al in het origineel goed waren en vernieuwingen. Zo krijgt de game een coöperatieve modus, waarbij spelers goed moeten samenwerken om verschillende vijanden en eindbazen te verslaan. Diablo 4 was ook een game die qua basis goed in elkaar zat, maar vooral op het gebied van de visuele prestaties erg goed was. Een preview daarvan vind je hieronder.

[PREVIEW] Diablo 4: Game met veel potentie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen