[VIDEO] Nintendo Switch Lite review: geen switch, wel goed

Games Dominick Vietor 23 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch Lite is een versimpelde versie van de Switch. De belangrijkste verandering? Hij kan niet ‘switchen’ tussen handheld en console modus. Dat maakt zijn inzetbaarheid beperkter, maar gelukkig presteert hij als handheld wel erg goed. In deze video vertelt Mark je er alles over.

Zeker met de aankomende feestdagen in het achterhoofd is de Nintendo Switch Lite een erg interessant product. Niet zo duur als zijn grote broer, maar wel ideaal om verloren momentjes in je vrije dagen mee door te komen. Dat de Switch Lite niet als console te gebruiken is maakt als je alleen gamet misschien niet eens zo gek veel uit; als je na het kerstdiner en potje Mario Kart wil doen met de familie is het natuurlijk jammer.

Kleine verschillen

Los van de ontbrekende ‘switch’ functie zijn er nog wel wat verschillen tussen de Switch en de Switch Lite. De laatste zit bijvoorbeeld wat steviger in elkaar; handig voor mensen die slecht tegen hun verlies kunnen. Dat heeft er deels mee te maken dat de Joycons er niet af kunnen; de bediening zit dus altijd direct naast het scherm.

De Nintendo Switch Lite in actie
(Afbeelding: WANT)

Dat scherm is wat kleiner geworden dan bij de gewone Switch, maar storend is dat eigenlijk niet. De kijkhoek is prima en het scherm is nog steeds goed genoeg om alle actie te zien.

Nintendo Switch Lite videoreview

Wil je alles horen over deze handheld en ben je benieuwd of dit het ideale kerstcadeau voor je kind, geliefde óf jezelf is? In de onderstaande Nintendo Switch Lite videoreview zie je er alles over. Als je alle info liever rustig naleest hebben we natuurlijk ook een geschreven review van de Switch Lite voor je gemaakt. Die kun je hier vinden.

Nintendo Switch Lite foto overzicht

Meer video’s zoals deze zien? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van WANT om altijd op de hoogte te blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen