Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo Switch-presentatie begint met Nederlandse topgame

Gisteren hield Nintendo een nieuwe Indie World Showcase. Daarbij kon je als gamer zien wat er allemaal voor games gaan uitkomen op de Nintendo Switch. En daar zitten heel wat interessante games bij.

De Nintendo Switch-presentatie begon daarbij met de game Bomb Rush Cyberfunk. Een interessante titel, die bovendien van een interessante studio komt. Hij wordt gemaakt door Team Reptile, een studio uit het Nederlandse Hilversum.

Liefde voor Nederlandse gamestudio op de Nintendo Switch

Bomb Rush Cyberfunk is de eerste grote game die door Team Reptile wordt gemaakt. Eerder maakten ze wel de game Lethal League. De game doet enorm denken aan Jet Set Radio. Die game verscheen destijds op de Dreamcast en was een heerlijke titel om te spelen. Net als die titel gaat dit een game zijn die wordt beschreven als een graffiti-skating adventure. De game komt volgens de makers in 2022 uit op de Nintendo Switch en de pc.

Naast de Nintendo Switch-versie komt de game ook nog uit op de andere spelcomputers, maar dan iets later. In Bomb Rush Cyberfunk kun je in een futuristische setting met je skateboard grinden over rails en via je verf graffiti plaatsen op verschillende plekken. Daarbij moet je alleen wel uit de handen blijven van de autoriteiten. Het uiteindelijk doel is om uit te groeien tot de de zogenaamde All City King. Tijdens het avontuur is het zaak om verschillende personages toe te voegen aan je team en daarmee los te gaan. Daarbij kun je genieten van een heerlijke soundtrack. Deze kent onder andere muziek van Hideki Naganuma. Hij heeft muziek gemaakt voor games als Sega Rally, Yakuza en Jet Set Radio.

Nog even wachten dus

Hopelijk komt Bomb Rush Cyberfunk begint 2022 uit op de Nintendo Switch en niet pas aan het einde van het jaar, want de game werd al in 2020 onthuld. Mooi om op je OLED-model te gaan spelen.

Nintendo Switch OLED is nu te koop (en goedkoper dan we dachten!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!