Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp komt door Oekraïne-oorlog later uit

Games Jelle van Es 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Er zijn de laatste tijd heel wat mooie games uitgekomen op de Nintendo Switch. En voor de aankomende maanden staat er ook nog het één en ander gepland. Maar één belangrijke game komt voorlopig niet uit. Dat heeft alles te maken met de oorlog die nu in Oekraïne gaande is.

Het gaat om Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp. Deze game zou eigenlijk op 8 april uitkomen op de Nintendo Switch. Maar doordat het een game is die draait om de strijd tussen verschillende landen met diverse legereenheden, vond Nintendo het niet helemaal gepast om de game uit te brengen.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp mist releasedatum op Nintendo Switch

Nintendo liet via Twitter weten dat de game Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp voorlopig niet uitkomt op de Nintendo Switch. Daarin stelt het bedrijf dat door de huidige ontwikkelingen in de wereld is besloten om de game uit te stellen. Een nieuwe datum is niet gegeven. Bekijk de tweet in kwestie hieronder.

Ik denk dat Nintendo hier goed aan doet. Want met alle ellende in de wereld, is het wellicht niet het juiste moment om zo’n game op de Nintendo Switch uit te brengen. Ook al heeft de game over het algemeen een vrolijke cartoony stijl, je verplaatst alsnog tanks en vliegtuigen over een landkaart en moet proberen de tegenstander te verslaan. En als je dat nu uit zou brengen, dan is de kans groot dat heel wat partijen daar overheen vallen en krijg je negatieve aandacht.

Genoeg andere games

Wat dat betreft is het dus goed dat de keuze wordt gemaakt. Gelukkig is er genoeg te doen op de Nintendo Switch. Denk bijvoorbeeld aan Triangle Strategy of Pokémon Legends: Arceus.

Pokémon Legends Arceus: grote vernieuwingen in Nintendo Switch-topper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen