Nintendo Switch of toch een Wii U: wat is de PlayStation Portal precies?

Games Jeroen Kraak 24 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Sony presenteerde tijdens Gamescom de PlayStation Portal, maar wat is het nu precies? Een Nintendo Switch, Wii U, of toch iets heel anders?

Net zoals Nintendo heeft ook Sony een geschiedenis in het maken van handhelds. Het bedrijf produceerde jaren geleden onder andere de PSP en de PlayStation Vita. Stiekem waren het geniale apparaatjes die helaas werden ondergewaardeerd. Nu komen ze met een nieuwe handheld die wel wat wegheeft van de Nintendo Switch.

Komt Sony met een eigen Nintendo Switch-variant?

Er gingen al langer geruchten dat Sony bezig was met een handheld, maar tijdens Gamescom kwam de bevestiging. De PlayStation Portal komt later dit jaar op de markt en gaat 219 euro kosten. Is dit echt een concurrent voor de Nintendo Switch, of de Steam Deck?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee. Met de PlayStation Portal is het mogelijk om PS5-games te streamen. Helaas werkt dit net wat anders dan een Steam Deck of Nintendo Switch. Je kunt alleen op je eigen wifi-netwerk streamen, waardoor de games niet op het apparaat staan. Dat betekent dat je het apparaat nergens naartoe kunt nemen.

De PlayStation Portal heeft een lcd-scherm van 8 inch en een resolutie van 1080p. De beelden hebben een maximale verversingssnelheid van 60 frames per seconde. Het apparaat is vooral bedoeld om de games overal in je huis te spelen waar je maar wilt, zelfs als de televisie al in gebruik is. Iets wat bij de Nintendo Switch niet nodig is.

Nog meer dan alleen de PlayStation Portal

Naast de PlayStation Portal kondigde Sony ook een nieuwe headset en earbuds aan voor de console. Deze maken gebruik van een nieuwe AI-techniek om te zorgen voor de ideale ruisonderdrukking. Gezien andere koptelefoons en earbuds van Sony is dit het bedrijf wel toevertrouwd om voor goede kwaliteit te zorgen.

Nintendo Switch of toch een Wii U: wat is de PlayStation Portal?
De nieuwe producten. (Afbeelding: sony)

Het fijne is dat je ze aan twee apparaten tegelijkertijd kunt koppelen. Zo kun je zowel je telefoon als de PlayStation 5 gebruiken, wat natuurlijk handig kan zijn.

Je moet wel flink lappen voor de twee accessoires. De headset kost 149,99 euro en de earbuds zelfs 219,99 euro.

Nintendo Switch en Steam Deck krijgen flinke concurrentie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ūüöÄ

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen