Jelle van Es
Jelle van Es Games 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo Switch Pro: zien we op deze datum de nieuwe console?

De kans dat er door Nintendo gewerkt wordt aan een Nintendo Switch Pro is behoorlijk groot. De vraag is alleen wanneer deze verbeterde versie van de spelcomputer precies wordt aangekondigd.

De verwachting is dat dat rondom de E3 wordt gedaan. De digitale versie van het evenement staat gepland voor de week van 14 juni. Maar wellicht dat we al deze week daadwerkelijk iets gaan zien van de Nintendo Switch Pro.

Nintendo Switch Pro-onthulling komt er aan

Eerder hadden we al de Mexicaanse versie van Amazon die de Nintendo Switch Pro in hun assortiment had staan. Maar nu is er het Twitter-account van Centroleaks, die wel vaker goede voorspellingen doet. Zij stellen dat zij een afbeelding hebben ingezien van het interne systeem van een grote winkelketen. En daar zou de spelcomputer op te zien zijn. En dat je de nieuwe spelcomputer vanaf 4 juni al kon pre-orderen. Dat zou dus betekenen dat hij ergens deze week nog wordt aangekondigd.

De Nintendo Switch Pro zou gebruik maken van net iets betere hardware. Daardoor zou het mogelijk zijn om de games in een 4K-resolutie op een televisie te spelen. Ook zou de extra kracht er voor kunnen zorgen dat bepaalde games beter gaan draaien in de handheld-modus. Op die manier zou de spelcomputer beter in staat zijn om games te draaien die ook op de andere spelcomputers verschijnen.

Nintendo doet dit vaker

Er zijn dus heel wat geruchten over de Nintendo Switch Pro en het zou ook niet heel erg gek zijn. Nintendo doet dit namelijk wel vaker met hun spelcomputers. Zo hebben we nu al de Switch Lite, die juist wat beperkter, maar ook goedkoper is. En voor de Nintendo 3DS kregen we al de sterkere Nintendo 3DS XL. Kortom, het lijkt vooral een kwestie van tijd voordat de aankondiging wordt gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!