Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Je Tesla verliest een functionaliteit waarvan je niet eens wist dat je hem had

Tesla heeft een einde gemaakt aan een van zijn vele functionaliteiten. Elon Musk onthulde op Twitter dat de desbetreffende functionaliteit, genaamd Lumbar Support, amper gebruikt werd en daarom verdwijnt. Maar weet jij wat de feature precies doet?

Als het antwoord op de bovenstaande vraag “nee” is, dan ben je zeker niet alleen. Op de tweet van Musk kwamen namelijk een hoop reacties van Tesla-eigenaren die geen flauw idee hadden dat ze überhaupt over de functionaliteit beschikten.

Tesla maakt einde aan onbekende feature

Elon Musk laat op Twitter weten de feature te laten varen vanwege impopulariteit. Volgens de CEO van Tesla is het zonde van de kosten om een functionaliteit actief te houden, wanneer deze amper gebruikt wordt. Alleen wanneer je een beetje rondsnuffelt op het internet is het heel goed te verklaren waarom Lumbar Support niet zo populair is. Weinig mensen weten namelijk wat de feature is én dat ze er überhaupt over beschikken.

Lumbar Support is in het leven geroepen om passagiers zo comfortabel mogelijk in een Tesla te laten zitten. Door de wijzigingen die via de feature zijn door te voeren is het mogelijk om de stoel van de bijrijder volledig naar wens in te stellen. Erg fijn natuurlijk, maar dan moet je wel weten dat het mogelijk is.

Na de tweet van Elon Musk werd al vrij snel duidelijk dat bijna niemand kennis had van de functionaliteit. Zo geeft zelfs de persoon achter het Drive Tesla Twitteraccount er lang over gedaan heeft om hem überhaupt op de radar te krijgen. Op het forum van het bedrijf waren overigens dezelfde geluiden te horen. “LOL ik heb mijn Tesla Model 3 bijna vijf maanden en weet nu pas dat mijn auto erover beschikt”, is één van de berichten.

In strijd met de Ford Mustang Mach-E

De Tesla Model 3 is met gemak dé populairste elektrische auto van Nederland, maar krijgt sinds het afgelopen jaar steeds meer tegengas. Zo introduceerde Ford onlangs zijn Mustang Mach-E. Qua charme had de elektrische auto misschien niet veel weg van zijn naamgenoten, maar qua performance zit het ontzettend goed.

We gingen de strijd aan en zette de Tesla Model 3 Long Range naast deze Mustang Mach-E. Benieuwd naar hoe de twee elektrische auto’s het tegen elkaar afleggen? Lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!