Mark Hofman
Mark Hofman Apps 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Amerikanen kunnen noodnummer niet bellen door… Microsoft Teams?

Microsoft Teams is in het afgelopen anderhalf jaar onmisbaar geworden voor menig consument. Al zullen sommige Amerikanen, in het geval van nood, niet heel blij zijn met het programma. 

Nadat een consument met een Google Pixel 3 het Amerikaans noodnummer (911) probeerde te bellen, dook er een vervelend probleem op. Het telefoontje werd geblokkeerd en de oproep kon dus niet gedaan worden. Na onderzoek weet Google wat het probleem is.

Microsoft Teams zorgt voor problemen

Negen dagen geleden maakt een Reddit-gebruiker met de naam KitchenPicture5849 melding van een probleem met de Google Pixel 3. De persoon in kwestie probeerde op vrijdag 26 november een ambulance te bellen, maar kwam in de problemen nadat de smartphone volledig vastliep. Het was dus onmogelijk om het toestel te gebruiken voor de oproep, wat in het geval van nood een zeer kwalijke zaak is. Iets waar Google het zonder twijfel mee eens is.

Het Amerikaanse techbedrijf zocht contact met de gebruiker en deed onderzoek naar de kwestie. Wat bleek? Microsoft Teams was de dader!

Microsoft Teams
Het programma. (Afbeelding: Unsplash/Dimitry Karastelev)

Zo kun je het voorkomen

Google waarschuwt consumenten voor het probleem. Ben jij in het bezit van een smartphone met Android 10 of hoger én Microsoft Teams, dan is het oppassen geblazen. De kans dat iedereen last heeft van dit probleem is klein, gezien er niet heel veel meldingen van zijn. Maar er is dus wel een mogelijkheid dat je met het probleem te maken krijgt.

Daarom geeft Google het advies om te checken of je bent ingelogd in Microsoft Teams. Mocht dat niet het geval zijn kun je de app het beste van je Android-smartphone verwijderen en hem weer opnieuw installeren via de Google Play Store. Log daarna direct in, zodat het probleem voor nu is opgelost. Je zult Microsoft Teams uiteindelijk alsnog van een update moeten voorzien als het probleem volledig gefixt wordt, maar tot die tijd zit je goed.

Google zet druk op nieuwe versie Microsoft Teams

Google is zich bewust van de ernst van de zaak en doet er alles aan om snel een fix te regelen. Samen met het team achter Microsoft Teams wordt gewerkt aan de oplossing. Prettig, maar de zaak is wel uiterst zorgwekkend te noemen. En niet alleen vanwege het feit dat het noodnummer niet gebeld kan worden.

Pas op! Microsoft Teams werkt binnenkort niet meer op deze apparaten

De grote zorgen in dit geval zit ’em voornamelijk in feit dat een fout in Microsoft Teams ervoor kan zorgen dat bepaalde oproepen niet mogelijk zijn. Waarom kan een derde partij ervoor zorgen dat de basisfunctie van een smartphone niet gebruikt kan worden? Wie zal het zeggen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!