Jelle van Es
Jelle van Es Games 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Met Oculus Move verband je calorieën terwijl je gamet

Januari is een maand die vol staat met goede voornemens en waarbij we massaal willen proberen af te vallen. De sportscholen zijn helaas dicht, waardoor je op zoek moet gaan naar alternatieven. Een beetje thuissporten met gewichten en andere materialen is dan een optie, maar dat is ook wel erg saai. Gelukkig zijn er alternatieven. En is het zelfs ook mogelijk om af te vallen terwijl je gamet. In dat aspect heeft de Oculus Quest onlangs een update gekregen met Oculus Move.

Beweeg met Oculus Move

Het idee van Oculus Move is eigenlijk heel erg simpel: het houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt terwijl je verschillende games speelt. Om dit bij te houden is het zaak dat je vanaf de store een kleine update binnenhaalt, wat voor zichzelf spreekt. Vervolgens activeer je het in het menu en kun je er mee los gaan.

Oculus Move
Je dagelijkse doelen (Afbeelding: Oculus)

Wanneer je dan een game speelt die dit ondersteunt, dan kun je op elk moment door naar boven te kijken met je Oculus Quest zien wat je presteert. Daarbij heb je dagelijkse doelen die je in Oculus Move kunt instellen. Denk daarbij aan de gewenste lengte van je trainingsessies, zoals een half uur bewegen, en het aantal calorieën dat je wilt verbranden. Dat eerste is overigens vaak makkelijk te halen. Een half uur bewegen door games te spelen heb je zo voor elkaar. Lekker losgaan met Beat Saber of een fijne boksgame en de tijd vliegt voorbij.

De doelstellingen qua tijd zijn dus makkelijk te halen. Maar wanneer je even flink wil gaan zweten, dan moet je echt een tijd aan de slag. De eerste paar keer dat ik met Oculus Move aan de slag ging, had ik mijn verbrandingsdoel op 150 calorieën gezet. En dat is niet heel erg veel. En het viel me eigenlijk wel tegen hoe langzaam ik daar naar toe kroop. Zeker met een game als Beat Saber, waarbij ik flink loop te zwaaien met mijn armen en op de beat een beetje meedans, had ik verwacht dat ik wat actiever bezig was. Maar na een half uur zat ik net op de 80 calorieën. Te vergelijking: als ik een half uur op mijn hometrainer zit, dan zit ik vaak op de 250. Maar dan ben je wel heel actief bezig.

Maandoverzicht (Afbeelding: Oculus)

Mooi meegenomen

Het voordeel van zoiets als Oculus Move is dat je niet merkt dat je goed aan het bewegen bent. Je speelt immers een fijne game en dat je daarbij iets verbrandt is simpelweg mooi meegenomen. Als je het echt wilt gebruiken om er mee af te vallen, dan denk ik dat je per dag echt een paar uur mee aan de slag moet. Zie het dan ook meer als een extraatje in jouw strijd tegen de kilo’s, terwijl je tegelijkertijd ook iets leuks meemaakt. Want inmiddels zijn er echt zat games die op de Oculus Quest 2 de moeite waard zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!