Dit is hoe we bepalen wat we op Netflix bingen

Apps Ilona Braam 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Tegenwoordig bestaat voor veel mensen een redelijk deel van het leven uit series en films streaming van diensten zoals Netflix en Amazon Prime Video en (hopelijk voor Apple) binnenkort ook Apple TV+. Streamingdiensten doen hun best om content te creëren of te kopen die aanslaat bij de kijkers en om kijkers te beïnvloeden in het bingen van hun originele series en films. Toch blijken de meeste kijkers volgens een enquête van survey bedrijf Nielsen helemaal niet zo makkelijk te beïnvloeden te zijn door marketingcampagnes. De meeste mensen zouden namelijk bingen wat ze al kennen.

Series die vroeger op tv waren

In de enquête mochten deelnemers aangeven welke factoren belangrijk voor ze zijn bij het bepalen van hun volgende binge. Verrassend genoeg ging 67 procent van de deelnemers voor series die ze vroeger op televisie keken. Het grootste gedeelte gaat dus helemaal niet voor nieuwe shows en blijft bij wat ze al kennen. Het is dan ook niet zo heel gek dat Netflix zo’n 70 tot 80 miljoen dollar heeft uitgegeven om Friends op de streamingdienst te houden.

series kijken

Aanbevelingen van vrienden

De tweede belangrijkste reden om een serie wel of niet te gaan kijken is of vrienden en familieleden hem hebben aangeraden. Zo’n 66 procent van de deelnemers gaf aan hun keuze op aanbevelingen van mensen die ze kennen te baseren. Helaas voor de streamingdiensten wordt maar 42 procent van de mensen beïnvloed door wat ze op social media zien en maar 48 procent gaf aan te gaan voor aanbevelingen van de streamingdiensten zelf.

Zo zie je maar weer dat het oeroude sentiment van blijven bij wat je kent en nieuwe dingen ergens toch “eng” vinden nog steeds in ons geworteld zit en zelfs met betrekking tot series invloed heeft op onze keuzes. Om de zoveel tijd zien we ook nostalgische trends weer terugkomen, die ons terug nemen naar de tijd van vroeger toen alles “beter” was. Daarom is het ook slim dat Netflix een heel arsenaal heeft aan wat oudere films en series, maar zonder nieuwe content zouden gebruikers waarschijnlijk niet blijven. Daarom krijgen we om de zoveel tijd ook weer nieuwe Netflix Original series zoals La Casa de Papel, waarmee we binnenkort weer verder kunnen in seizoen 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen