[PREVIEW] OnePlus 7 Pro: Samsung en Apple gewaarschuwd?

Tech Mark Hofman 15 mei 2019
Leestijd: 7 minuten

OnePlus onthulde gistermiddag dan eindelijk hun gloednieuwe smartphone: de OnePlus 7 Pro. De producent maakte bekend dat we te maken hebben met het duurste en meest geavanceerde toestel van het bedrijf ooit. En dat is te zien ook! In deze preview delen we de eerste indruk van het toestel en vertellen we je precies wat het daadwerkelijk te bieden heeft. 

Eerste indruk OnePlus 7 Pro

De geruchten omtrent de OnePlus 7 Pro schoten al tijden als paddenstoelen uit de grond, maar het toestel is nu eindelijk officieel. Gistermiddag onthulde OnePlus dan eindelijk de nieuwe smartphone, waardoor we een eerste goede blik kunnen werpen. Althans, we hadden hem stiekem al eventjes in huis. In de afgelopen week heb ik het toestel een aantal keer getest en sinds gisteravond (dinsdag 14 mei) zit mijn simkaart in het nieuwe vlaggenschip. Wat zijn mijn eerste bevindingen en hoe kijk ik tegen het toestel aan? Ik vertel het je in dit artikel!

Hou er wel rekening mee dat dit een preview is. Dat betekent dat het echt gaat om de eerste indruk en dat we het toestel nog niet uitvoerig getest hebben. De volledige review zal later volgen. 

Indrukwekkend uiterlijk

Wie de OnePlus 7 Pro voor het eerst in handen heeft voelt en ziet direct verschil met andere toestellen van het merk. Het vlaggenschip tilt OnePlus naar een nieuw niveau en dat valt dan ook als eerste op. Of het nu gaat om het gebogen Liquid AMOLED display of de behuizing: alles schreeuwt “premium”. Iets dat vooral door het all-screen design doorgedrukt wordt. Kortom: wie ervaring heeft met de toestellen van de producent, zal direct zien dat we wel degelijk met een ander soort niveau te maken hebben.

Zelf hebben we de Nebula Blue versie op de redactie en ik moet eerlijk zeggen dat deze kleurenoptie me ontzettend lekker bevalt. Het is niet bepaald baanbrekend te noemen, maar wel verdomd goed gedaan. En daar worden we vrolijk van.

Op de achterkant van het toestel zit een triple-camerasysteem (over de details later meer) dat is verwerkt zoals we dat kennen van smartphones als de iPhone X. Maar waar het systeem bij dat toestel aan de zijkant zit, bevindt het zich hier precies in het midden. En dat zorgt ervoor dat de 7 Pro, wanneer hij plat op tafel ligt, nog wel eens kan wiebelen.

OnePlus 7 Pro

Uiteraard zit er ook een pop-up camera aan de voorkant. Wat mij betreft is dat, in deze exacte vorm, een prima oplossing voor de notch. Zeker gezien het feit dat de Pro een klein blokje hanteert, dat ook nog eens de kleuren van het toestel draagt. Niks mis mee dus.

Triple-camerasysteem en pop-up

Het nieuwe camerasysteem van de OnePlus 7 Pro is ook duidelijk van een ander niveau. Naast het feit dat het nieuwe vlaggenschip beschikt over maar liefst drie lenzen aan de achterkant, hebben we nu ook te maken met de SONY IMX568 met 48 megapixel. Deze wordt ondersteund door een 16 megapixel ultra-wide camera en een 8 megapixel telelens. Op papier genoeg voor voldoende prestatie.

Aan de voorkant vinden we een pop-up systeem met een 16 megapixel groothoek-camera. De vorm is een klein vierkant blokje dat strak is afgewerkt. Hierdoor is het zo goed als volledig bestand tegen stofjes, zand en vuil.

Op het eerste gezicht doet de camera zijn werk. Zeker wanneer je het vergelijkt met de kwaliteit van het systeem van de OnePlus 6T. Er zijn meer opties, de foto’s zijn scherper en de belichting is beter. Zeker wanneer je een foto maakt met slechte belichting. Het verschil is direct te zien, ook bij de selfiecamera. Uiteraard zegt dat nog weinig gezien het feit dat we hem nog niet als daily driver gebruikt hebben. Wanneer we dat doen kunnen we pas echt in de details treden.

OnePlus 7 Pro

Kortom: op het eerste gezicht sluit de camera van de OnePlus 7 Pro perfect aan bij het plaatje van het gehele toestel. Later meer dus.

Kippenvel door Dolby Atmos?

De OnePlus 7 Pro beschikt niet alleen over een nieuw display, een uitstekend design en een krachtige processor. Het beschikt ook over een Dolby Atmos systeem. De community van OnePlus vroeg al tijden naar stereo-speakers voor de smartphones en stiekem heb ik daar zelf ook behoefte aan. Iets dat de producent nu ook eindelijk toegepast heeft.

En hoe.

OnePlus maakt met de 7 Pro gebruik van Dolby Atmos. Wat houdt dat precies in? Simpel, het geluid is voller, dieper en krachtiger dan ooit! Ik kan me niet heugen dat ik de laatste tijd een smartphone in handen heb gehad die zulke hoge geluidskwaliteit wist te bieden. Maar net als bij de rest van de test zou ik dat eerst moeten vergelijken om dat 100% te kunnen onderbouwen.

Opvallende features

De OnePlus 7 Pro is uiteraard ook voorzien van een flink arsenaal aan toffe features, maar hoe tof zijn deze nu echt? Eerlijk gezegd kan ik over het 12GB RAM geheugen, de RAM BOOST, de nieuwe Oxygen OS features en de batterij nog niet heel veel zeggen. Maar er zijn wel degelijk dingen die opvallen.

90HZ display

De verversingssnelheid van 90HZ valt direct op wanneer je het toestel voor het eerst daadwerkelijk gebruikt. Het maakt het scrollen op pagina’s bijvoorbeeld een heel stuk soepeler en de automatische aanpassing, wanneer je een video kijkt van mindere kwaliteit bijvoorbeeld, is ook direct goed te zien.

Naar mijn idee maakt dit het plaatje van het indrukwekkende display direct af.

LED-meldingen

De randen van je scherm lichten, wanneer je een melding krijgt en het scherm uit staat, kort op bij een melding. Ik weet niet wat ik hier nog meer over moet vertellen, maar die shit is simpelweg keihard!

Vingerafdrukscanner

Tijdens de presentatie van het toestel werd bekend dat de in-screen vingerafdrukscanner van de 7 Pro een stuk sneller is dan degene die in de 6T te vinden is. En dat merk je direct. Het lijkt op de eerste dag eigenlijk direct al beter te werken. De scanner is nauwkeuriger en aanzienlijk sneller. Maar uiteraard is dit pas een aantal keer getest.

WARP-Charge

Het opladen van je 7 Pro gaat als een malle. OnePlus schetste gistermiddag de situatie dat je in de ochtend je bed uitkomt, het toestel aan de lader legt, en hem vervolgens van de stroom haalt wanneer je de deur uit moet. Iets dat ik vanmorgen zelf kon testen. En damn! Binnen 20 minuten schoot mijn OnePlus 7 Pro van 24% naar 76%. Gewoon met een genoeg lading de deur uit, zonder hem de hele nacht op te laden.

Zonder enige twijfel indrukwekkend te noemen!

OnePlus 7 Pro

Prijs/Kwaliteit

Maar goed. De OnePlus 7 Pro heeft bij mij een bijzonder positieve indruk achtergelaten nadat ik hem een tijdje heb bekeken en nu ook een dag gebruikt heb. Maar hoe zit het met de prijs/kwaliteitsverhouding?

De OnePlus 7 Pro is vanaf €709 te koop. De variant die ik in handen heb (12GB/256GB) kost €859. Een prijskaartje waar ik persoonlijk bijzonder diep van onder de indruk ben. Zeker wanneer je dit toestel naast grote premium-producenten legt als Huawei (P30 Pro), Samsung (Galaxy S10 Plus) en Apple (iPhone XS Max).

Samsung en Apple gewaarschuwd?

En dat zijn dan ook precies de partijen die zich even achter de oren moeten krabben. Zeker als het op Apple en Samsung aankomt. Wie de Galaxy S10 of de iPhone XS Max in handen heeft, zal zonder twijfel diep onder de indruk zijn. Het zijn geweldige toestellen met prachtige displays, bijzondere features en goede specs.

Wie vervolgens de OnePlus 7 Pro in handen heeft, zal zich zonder twijfel afvragen waarom die andere toestellen zoveel meer moeten kosten. Want zoals ik het op dit moment zie, is het verschil bijzonder klein. En het verschil dat er wel is? Dat zit ligt voornamelijk in het voordeel van de 7 Pro.

OnePlus 7 Pro

Iets dat mij dan wel weer de uitdaging geeft om de komende week eens goed te kijken waar de producent nu precies op bespaard heeft. Want er moet toch iets zijn waardoor deze prijs zo verschrikkelijk veel lager ligt dan de grote concurrenten.

Maar voor nu: Good job OnePlus! Good Job.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen