OnePlus 9 aan de haal met indrukwekkende Galaxy S21 functionaliteit

Smartphones Mark Hofman 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 9 is officieel nog niet aangekondigd, maar dat de smartphone er snel aankomt staat vast. De geschiedenis heeft geleerd dat hoe meer geruchten we voorbij zien komen rondom het bedrijf, hoe dichter we bij de lancering zijn. En laten die geruchten de laatste weken nu als paddestoelen uit de grond schieten.

Waar we eerder te horen kregen wat het camerasysteem te bieden heeft en hoe krachtig de batterij is, kwamen we ook berichten tegen over een verstopte selfiecamera. Vandaag duikt een nieuw bericht op en zien we dat OnePlus ook de concurrentie goed in de gaten houdt.

OnePlus 9 voorzien van indrukwekkende feature

De OnePlus 9 gaat waarschijnlijk aan de haal met een functionaliteit die we kennen van de nieuwe Galaxy S21 van Samsung. Het gaat om een indrukwekkend stukje technologie en heeft voornamelijk invloed op de manier waarop het beeldscherm werkt. OnePlus maakt volgens betrouwbare lekker Max Jambhor gebruik van een LTPO-paneel. Dat staat voor Low-Tempature Polycrystalline Oxide en zorgt ervoor dat het beeldscherm efficiënter functioneert. In vergelijking met een OLED-paneel dat geen gebruikmaakt van de technologie is dit beeldscherm bijvoorbeeld 15% efficiënter.

De Samsung Galaxy S21 Ultra, die we eerder dit jaar zagen verschijnen, maakt gebruik van exact dezelfde technologie. Hierdoor is het mogelijk om een variabele verversingssnelheid aan de consument te bieden. Dit betekent dat de snelheid varieert tussen de 10Hz en 120Hz. Iets dat voor een uiterst prettige gebruikservaring weet te zorgen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat je nieuwe OnePlus 9 Pro, het toestel dat ook daadwerkelijk gebruik maakt van de technologie, dit straks ook aanbiedt. Mits de informatie klopt, natuurlijk.

De eerste keer

OnePlus behoorde tot een van de bedrijven die als eerste een hogere verversingssnelheid gebruikte voor de beeldschermen van zijn smartphones. Toch kan de OnePlus 9 Pro het eerste toestel worden van het bedrijf dat de content scant en deze refresh rate daar vervolgens op afstemt. Dit zorgt er dus voor dat je games gewoon ip 120Hz speelt, maar een film op 24Hz bekijkt. Erg prettig, want dit zorgt niet alleen voor een betere gebruikservaring. Dit zorgt er ook voor dat de smartphone niet constant gebruik hoeft te maken van de hoogste refresh rate, wat ook weer voordeel heeft voor de batterij.

Zoals gezegd weten we officieel gezien nog niet heel veel van de nieuwe OnePlus 9, maar het mag wel duidelijk zijn dat het toestel eraan komt. Benieuwd wat er allemaal verwacht wordt? Check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen