Mark Hofman
Mark Hofman Apps 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp komt met meer duidelijkheid over veelbesproken wijziging

WhatsApp verliest de afgelopen weken steeds meer gebruikers. Iets dat te maken heeft met het feit dat de gebruiksvoorwaarden van het platform veranderen. Volgens het bedrijf zelf is er sprake van miscommunicatie en zijn de wijzigingen niet zo ernstig als gedacht. Probeer dat nu maar eens duidelijk te maken.

Het bedrijf deed eerder al een poging om gebruikers meer inzicht te geven en verschoof de ingang van de gebruiksvoorwaarden van 8 februari naar 15 mei. Genoeg tijd om gebruikers uit te leggen wat daadwerkelijk het geval is. Iets dat WhatsApp dit keer op een nieuwe manier probeert te doen.

WhatsApp komt met meer uitleg

Gisteravond kwam WhatsApp met het bericht naar buiten dat het gebruikers op een nieuwe manier wil informeren. Zo is het vanaf nu ook mogelijk om de gebruiksvoorwaarden, voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik, binnen de app rustig door te lezen. Op een overzichtelijke manier wel eens waar. In WhatsApp is namelijk een banner te vinden, waarop je als gebruiker kunt klikken. Wanneer je dat doet krijg je een duidelijke uitleg over wat er nu precies gaat veranderen en wat dit betekent voor jou als gebruiker.

Dat is overigens wel echt nodig, vind het bedrijf zelf. WhatsApp’s nieuwe gebruiksvoorwaarden zorgen namelijk voor flink wat verwarring. Zo lijkt het er sterk op dat het bedrijf nauwer gaat samenwerken met Facebook, waardoor jou gegevens minder veilig zijn. Want laten we eerlijk zijn: als er een bedrijf is dat slecht met gegevens omgaat, dan is het Facebook wel. Daarom zijn er veel mensen die de laatste tijd WhatsApp inruilen voor een andere dienst. Redenen genoeg om de ingangsdatum te veranderen en gebruikers de kans te geven om beter op de hoogte te zijn van de wijzigingen. Want er zit dus overduidelijk verschil tussen de veranderingen voor persoonlijk gebruik en zakelijk gebruik.

Telegram WhatsApp Facebook
De apps van WhatsApp, Facebook en Telegram. (Afbeelding: ANP XTRA / Lex van Lieshout)

Het juiste alternatief

WhatsApp gaat de komende tijd nog meer duidelijkheid geven over de huidige situatie. Toch kunnen we het goed begrijpen als je besluit over te stappen. Iets dat we je vanuit WANT toch wel aan zouden willen raden.

De vraag die jij je alleen stelt op dit moment is misschien wel: welk alternatief moet ik dan hebben? In dit artikel geven we antwoord op die vraag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!