Streep door OnePlus 9T: krijgen we in 2021 geen vlaggenschip meer?

Smartphones Mark Hofman 28 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je met smart op de OnePlus 9T zit te wachten kom je mogelijk thuis van een koude kermis. Volgens betrouwbare leaker Max Jambor heeft OnePlus besloten dit jaar geen T-toestel op de markt te brengen. Mocht de bron het bij het juiste eind hebben, dan is de OnePlus 10 het eerste toestel dat we te zien krijgen.

In het voorjaar van 2021 werden de OnePlus 9 en 9 Pro op de markt gebracht. Deze toestellen werden opgevolgd door de OnePlus Nord CE 5G en de recent gelanceerde OnePlus Nord 2. De verwachting was eerder dat dit laatste toestel opgevolgd zou worden door de OnePlus 9T, maar dat lijkt nu niet meer het geval te zien. Maar is dat erg?

Geen OnePlus 9T in 2021

Anno 2021 heb je voor ieder smartphonemerk wel een betrouwbare leaker. Deze mensen opereren vaak op Twitter en komen als eerste met de meest interessante informatie. Voor OnePlus is Max Jambor dé persoon. In de afgelopen paar jaar heeft hij een aardige reputatie opgebouwd en kwam hij al een aantal keer moet vroegtijdige onthullingen. En deze bron zegt nu dat de OnePlus 9T het daglicht nooit zal zien.

Als fan van OnePlus is het misschien jammer dat er dit jaar geen derde vlaggenschip op de markt komt. Toch is de beslissing van het bedrijf niet heel erg raar. Mocht het bedrijf de OnePlus 9T achterwege laten, dan heeft dat waarschijnlijk te maken met wat het toestel de consument kan bieden. De OnePlus 9 en 9 Pro waren dusdanig indrukwekkende smartphones, dat een toestel in het najaar waarschijnlijk een hele kleine upgrade zou zijn. Als dat überhaupt al zou gebeuren.

De OnePlus 9T ziet dit jaar dus waarschijnlijk het daglicht niet en zal ook volgend jaar achterwege blijven. De kans dat het bedrijf in het voorjaar van 2022 met de OnePlus 10 komt is een stuk groter.

Vlaggenschepen minder nodig

Zoals Jambor in zijn tweet laat weten is het wegblijven van de OnePlus 9T minder erg dan je misschien zou denken. Zeker gezien de OnePlus Nord 2 vanaf vandaag (28 juli 2021) te koop is. De smartphone is dan wel niet te vergelijken met de OnePlus 9 Pro, maar laat met een prijskaartje van €399 wel zien dat vlaggenschepen hun beste tijd wel gehad hebben.

OnePlus Nord 2: hét bewijs dat vlaggenschepen steeds minder nodig zijn

Ben je benieuwd waarom dit het geval is? Lees via de bovenstaande link dan zeker even de review die ik erover schreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen