OnePlus laat langverwachte en gewilde smartphone misschien toch schieten

Smartphones Mark Hofman 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus heeft vorige week de gloednieuwe OnePlus 9-serie onthuld en dat betekent natuurlijk dat het internet al weer bezig is het met het volgende toestel. Al moeten we eerlijk bekennen dat een SE-versie van de OnePlus Nord al langer op de planning stond. Ja, je leest het goed: stond.

Via een betrouwbare bron komt het nieuws vandaag naar buiten dat de speciale versie van de OnePlus Nord er toch niet gaat komen. In ieder geval niet op de manier waarop eerder gedacht werd.

Benieuwd wat we vinden van de nieuwe OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro? Check onze video dan hier!

‘OnePlus laat gewilde smartphone schieten’

Hoe goed de OnePlus 8 Pro vorig jaar ook was, het wist het qua populariteit niet te winnen van de Nord. De midrange smartphone bracht het bedrijf weer terug waar het groot mee was geworden en met succes. Het is dus helemaal niet gek dat de hype rondom een nieuwe model uit de serie, de OnePlus Nord Special Edition, erg groot was. Dit terwijl het bedrijf zelf officieel nog niets over de smartphone gezegd had.

OnePlus 8 Pro videoreview: moet je de smartphone kopen of laten liggen?

De OnePlus Nord SE kwam in december vorig jaar voor het eerste bovenwater. Betrouwbare tipser Max Jambor liet toen weten dat het bedrijf bezig zou zijn met het toestel. OnePlus zou zelfs de handen ineen geslagen hebben met ontwerper Joshua Vides. Best wel een toffe samenwerking die het daglicht, op dit moment, niet zal zien. In een artikel op Voice laat Jambor namelijk weten dat het project geschrapt is. Een reden geven de bronnen van de tipster niet, maar de consument hoeft dus niet teveel te verwachten.

Er is overigens wel een hele kleine troost te vinden. Max Jambor laat weten dat er geen bevestiging is dat de Special Edition er niet gaat komen, alleen gaat het niet om het toestel dat hij eerder lekte.

Succes van de Nord

De OnePlus Nord verscheen vorig jaar zomer en was, zoals we al zeiden, een groot succes. Iets dat natuurlijk alles te maken had met het feit dat OnePlus terugkeerde naar zijn oude positie. Het bedrijf is groot geworden met indrukwekkende smartphones met een prijskaartje uit het middensegment. Een positie die het bedrijf, voor de komst van de Nord, wel een beetje verlaten had. Het toestel kwam wat dat betreft geen seconde te laat en wist bij heel veel fans van het bedrijf voor enthousiasme te zorgen. Benieuwd naar het toestel, check onze review hieronder:

Ben je benieuwd naar het verschil tussen de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro? Check dan ook zeker even deze video!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen