Het scherm van je OnePlus smartphone opnemen: zo doe je dat

Er zijn van die momenten dat het best makkelijk is dat je het scherm van je smartphone op kan nemen. Of het nu is om een gameplay op te nemen of om je ouders (op afstand) te laten zien hoe het werk: het is erg makkelijk. Zeker met de opnamefunctie van de OnePlus smartphones.

Sinds 2019 hebben toestellen met OxygenOS namelijk een ingebouwde screen recorder. Hiermee is het scherm van je OnePlus-smartphone makkelijk op te nemen. Alleen dan moet je wel even weten hoe het moet.

In dit artikel leggen we het je niet alleen uit, maar zorgen we er ook voor dat de functionaliteit makkelijk te bereiken is.

Snelkoppeling toevoegen

Je zou misschien verwachten dat we je eerst uitleggen hoe je het scherm van je smartphone opneemt, voordat we over een snelkoppeling beginnen. Maar in het geval van OnePlus is het best makkelijk om eerst de snelkoppeling te activeren. Zeker gezien het feit dat je na de snelkoppeling waarschijnlijk op die manier blijft doen.

Het is namelijk mogelijk om een snelkoppeling toe te voegen aan het notificatiemenu. Dat doe je als volgt:

  • Veeg van boven naar beneden op het beginscherm om de notificatiebalk tevoorschijn te toveren
  • Veeg nog een keer van boven naar beneden om de instellingen te tonen
  • Druk op het potlood-icoontje aan de onderkant van het scherm
  • Daar krijg je meer tegeltjes met functionaliteiten te zien
  • Hou Screen Recorder ingedrukt en zet deze in het menu
  • Selecteer de positie
  • Druk op de terugknop om de wijziging te bevestigen.
OnePlus schermopname
Voeg de tegel toe (Afbeelding: WANT)

Als het goed is staat de Screen Recorder tussen opties als WiFi en vliegtuigstand. Tijd om ermee aan de slag te gaan.

Het scherm van je OnePlus smartphone opnemen

Met schermopnames in OxygenOS krijg je als gebruiken toegang tot een flink aantal opties. Deze zijn bedoeld om de opname geheel naar eigen smaak (en wens) te maken. Wanneer de functionaliteit voor de eerste keer gebruikt, wordt er toestemming gevraagd tot een aantal zaken. De OnePlus Screen Recorder vaagt toegang tot:

  • Opslag
  • Microfoon
  • Netwerk

Accepteer de voorwaarden en begin met het maken van je opnames. Dit is te doen met behulp van de die knoppen aan de onderkant van het scherm. De indeling bestaat uit een rode opnameknop, een knop voor de instellingen en een knop om de functionaliteit te stoppen.

OnePlus schermopname
Verschillende opties (Afbeelding: WANT)

OnePlus scherm opname naar eigen wens

Zoals gezegd zijn er mogelijkheden genoeg om de schermopname helemaal naar wens te maken. Zo kan je bijvoorbeeld de resolutie bijstellen, kies je de perfecte bitrate en bepaal je zelf hoeveel frames er per seconde worden opgenomen. Ook is het mogelijk om zelf een audiobron uit te kiezen. Of je nu je OnePlus Wireless Bullets of de interne speaker wil gebruiken als audiobron: het is mogelijk.

Uiteraard zijn er nog meer dingen te selecteren. Zo kan je ervoor kiezen om de widget te verbergen die de besturing tonen of zet je de video-opname automatisch stil wanneer het scherm uit gaat. Het enige wat je hoeft te doen is selecteren wat je wil en op de rode knop te drukken.

Reageer op artikel:
Het scherm van je OnePlus smartphone opnemen: zo doe je dat
Sluiten