Deze nieuwe OnePlus smartphone lijkt op…een Apple iPhone?

Smartphones Mark Hofman 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus Nord N20 5G komt eraan en zal zonder twijfel in smaak gaan vallen bij liefhebbers van het huidige iPhone-ontwerp. Door middel van gelekte renders van de smartphone zien we namelijk een hoop gelijkenissen tussen de twee toestellen.

De iPhone 13 wordt, net als de iPhone 12 van vorig jaar, gekenmerkt door zijn hoekige ontwerp. Dat ontwerp hanteerde Apple in 2010 al met de iPhone 4 en zal nu ook geïmplementeerd worden door OnePlus. Althans, als we de meest recente geruchten en gelekte beelden mogen geloven.

OnePlus Nord N20 5G gaat iPhone achterna

Het is weer ouderwets druk rondom OnePlus. Best lekker, want we hebben het even een tijdje moeten missen. Gisteren zagen we een video van de OnePlus 10 Pro en vandaag duikt dus die nieuwe OnePlus N20 5G op. De smartphone dient als budgetmodel en zal verschijnen in de Amerikaanse, Europese en Aziatische markt. Iets dat het volgens Steve Hemmstoffer en 91Mobiles doet met een ontwerp dat verdomd veel wegheeft van de Apple iPhone.

In de renders is de nieuwe OnePlus Nord N20 5G te zien vanuit alle hoeken. Naast de vlakke kanten, waardoor de smartphone lijkt op de iPhone 13, is er natuurlijk nog meer te bewonderen. We zien bijvoorbeeld dat de voorkant van het toestel niet heel veel veranderd is ten opzichte van het vorige model. Het beeldscherm van de OnePlus Nord N20 5G is dus plat en voorzien van een hole-punch notch in de bovenhoek. Aan de achterkant zien we triple-camerasysteem waar de OnePlus 10 Pro, mocht hij er zo uitzien, nog iets van kan leren. Verder is de smartphone voorzien van een USB-c aansluiting en twee aparte volumeknoppen.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Naast het ontwerp lijkt er op dit moment nog meer bekend te zijn over de OnePlus Nord N20 5G. De smartphone is mogelijk voorzien van een 6.43-inch AMOLED beeldscherm dat waarschijnlijk beschikt over een verversingssnelheid van 90Hz. Verder verwacht men een Snapdragon 695 5G processor, een 48-megapixel hoofdcamera, 2-megapixel camera’s en een 16-megapixel selfiecamera.

OnePlus komt met een speciale smartphone (en zoveel gaat hij kosten)

Meer weten over OnePlus en alle producten van het bedrijf? Check dan het bovenstaande artikel of deze pagina.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen