Ontwerpen in 3D is met de Gravity Sketch-app kinderspel

Zuhre Orhon 3 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

De opkomst van de 3D-printer leidt tot nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen ze in China op maat een nekwervel vervangen of huizen binnen 24 uur neerzetten. Dankzij OLO zijn 3D-printers voor de ‘gewone’ Nederlander nu ook toegankelijk. Je kunt nu zelfs je ontwerpen op je gemak uitprinten. Leuk en aardig, maar hoe kun je je eigen 3D-figuren ontwerpen? Daarbij schiet Gravity Sketch je te hulp!

Gravity Sketch helpt je met toffe ontwerpen in 3D

Gravity Sketch is een toffe app voor je tablet waarmee je in 3D kunt ontwerpen. Deze app is gebaseerd op de traditionele manier van schetsen. Hierdoor kun je op de meest natuurlijke wijze je ideeën ‘op papier’ zetten. Dit ben je als kind aangeleerd en maakt het je daarom gemakkelijker om te ontwerpen. De Gravity Sketch app lijkt op MS Paint, waar je als kind urenlang op kon tekenen. De werking is simpel: je sleept je vinger over het beeldscherm en begint met schetsen. Hieruit wordt een 3D-tekening gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld een vierkant tekent, zul je een kubus in het scherm zien. Daarnaast kun je met de ingebouwde tools je ontwerpen naar een hoger niveau tillen. Hierbij kun je denken aan het creëren van symmetrie en direct je ontwerpen in 3D bekijken. Super gaaf!

Gravity Sketch belooft kwaliteit in je 3D-prints. Je krijgt namelijk letterlijk wat je ziet uitgeprint. Er zijn geen drop down menu’s; de app gebruikt alleen de aanrakingen en bewegingen die je met je vingers maakt. De app is gratis verkrijgbaar via de App Store en werkt alleen op de iPad. Ontwerpen van 3D-figuren is zo kinderspel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen