Mind-blowing: totale verkoopcijfers GTA-serie onthuld door uitgever

Games Jelle van Es 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds de release van Grand Theft Auto III is duidelijk geworden dat de GTA-reeks een game-serie is die alles overstijgt. Maar nu uitgever Take Two precieze cijfers bekend heeft gemaakt, is het nog extra indrukwekkend te noemen.

Want volgens een financieel overzicht, dat je hier kunt bekijken, is de GTA-reeks inmiddels goed voor 345 miljoen verkochte games. En dat is echt bizar veel.

GTA-reeks een enorm groot succes

Een groot gedeelte van dat succes is uiteraard te danken aan GTA 5. Die game kwam in 2013 uit en is inmiddels al een paar keer op andere platformen uitgebracht. En dat heeft het bedrijf zeker geen windeieren gelegd. Die game alleen al is 145 miljoen keer verkocht. Of daarbij ook de cijfers worden meegerekend van spelers die de game destijds gratis hebben gescoord op de pc via de Epic Game Store of de momenten waarop de game via de Xbox Game Pass beschikbaar werd gesteld, dat is niet helemaal duidelijk. Maar dat het één van de grootste gamesuccessen ooit is, mag je wel zeggen.

GTA verkoopcijfers
De verkoopcijfers (Afbeelding: Rockstar Games)

Want als je kijkt naar de 345 miljoen verkochte games en daar dan per verkochte game zo’n 30 euro aan omzet rekent (sommige gamers scoren hem in de budgetbak en per verkochte game gaat er een deel van de omzet naar andere partijen), dan komt het er op neer dat de gamereeks ruim 10 miljard euro heeft opgeleverd. En daarbij neem ik nog niet de omzet mee van verkochte uitbreidingen voor Grand Theft Auto IV of de inkomsten die worden binnen gehaald met GTA Online.

Het feest blijft doorgaan

En voorlopig lijkt er geen einde te komen aan het succes van GTA 5. Gisteren liet Rockstar Games weten dat die game op 11 november op de PlayStation 5 en de Xbox Series X uitkomt. Ook zal Grand Theft Auto Online als stand-alone game eind dit jaar worden uitgegeven.

Releasedatum onthuld: GTA 5 knalt op de PS5 en Xbox Series X

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen