Oppo Find X5: maak kennis met je volgende smartphone!

Smartphones Mark Hofman 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is vandaag een mooie dag voor fans van Oppo. Het Chinese bedrijf introduceert binnenkort zijn gloednieuwe vlaggenschipserie en stuurt daarvoor een uitnodiging de wereld in. Een uitnodiging waardoor je voor het eerst (officieel) kennis kunt maken met de Oppo Find X5!

Mocht je een van de vele consumenten zijn die halsreikend naar de nieuwe smartphone uitkijkt, dan weet je nu dus al hoe je volgende telefoon eruit komt te zien.

Oppo Find X5 ziet het daglicht

De Oppo Find X5 Pro is eindelijk hier. Fans hebben nog een klein beetje geduld nodig voor de officiële aankondiging, maar het vlaggenschip schittert al op de uitnodiging van dat evenement. Het gaat om verschillende foto’s en video’s die het nieuwe toptoestel, in zowel een witte als zwarte kleur, aan de wereld laten zien. Helaas zullen de echte fans niet heel verrast zijn door de foto’s.

Naast het feit dat de Oppo Find X5 Pro verdomd veel lijkt op zijn voorganger, is de smartphone inmiddels ook al flink uitgelekt. Officiële bevestiging is echter altijd fijn. Oppo geeft niet alleen de eerste beelden prijs, maar komt in zijn persbericht ook met meer informatie. Zo is de smartphone voorzien van de MariSilicon X wat Oppo’s eigen geproduceerde Neural-engine processor is. Het camerasysteem komt tot stand in samenwerking met Hasselblad en de smartphone draait op de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Oppo zegt zelf dat het toestel ontworpen is als een futuristisch vlaggenschip, maar persoonlijk kan ik niet anders dan denken aan het vorige model.

De volledige aankondiging

Goed, we weten dus officieel wat de Oppo Find X5 Pro ongeveer te bieden heeft. Al is de informatie via officiële weg natuurlijk nog schaars. Volgende week donderdag, op 24 februari, komen we te weten wat het toestel te bieden heeft. Daarbij wordt ook direct de rest van de serie aangekondigd. Je kunt de livestream via de officiële kanalen van Oppo volgen vanaf 12:00 uur Nederlandse tijd.

 

De keuze van Oppo om de presentatie vlak voor het Mobile World Congress te houden is slim. De week erna zullen namelijk heel veel andere bedrijven de show proberen te stelen in Barcelona.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen