Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Oppo komt met heel bijzondere camera voor haar smartphone

Vind je het uitsteeksel achter je telefoon voor je camera ook zo vervelend? Oppo komt nu met een bijzondere oplossing.

Mobiele telefoons zijn steeds groter geworden. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, aangezien je nu veel meer scherm hebt, waardoor je lekker een filmpje kunt kijken of nog makkelijker dat e-book kunt lezen. Aan de achterkant van het toestel heb je echter niet veel, behalve de camera. Ook die wordt steeds groter. Omdat telefoonmakers toch de telefoon zo smal mogelijk wil houden, steekt deze camera soms uit. Oppo heeft er nu een oplossing voor.

De bijzondere camera van Oppo

Oppo laat nu voor het eerst een retractable camera zien, of zoals het in het Nederlands wat minder mooi klinkt: een uitschuifcamera. Op zijn Twitteraccount laat het bedrijf een video van de nieuwe functie zien. Zo heb je nooit meer last van een wiebelende telefoon als deze plat op de tafel of het bureau ligt. Bovendien komt er niet meer veel stof rond de camera te liggen.

Als je naar de video van Oppo kijkt zie je onder een normale camera nog een extra uitschuifbare. Als we de video mogen geloven is deze tevens waterdicht en zou die zelfs bestand zijn tegen een val. Of dat echt zo is moet natuurlijk nog in de praktijk blijken.

Nog even wachten op meer informatie

Helaas geeft Oppo nog niet veel informatie over de camera. In de video zien we echter wel staan dat het een 1/1,56 inch sensor heeft, 50mm brandpunt en een diafragma van f/2.4. Hiermee heeft deze wat weg van de camera van de Oppo Find X3 Pro.

Doordat de camera kan uitschuiven lijkt het voor de hand te leggen dat ook optische zoom mogelijk is met camera. Oppo geeft daar nog niets over prijs. Vermoedelijk weten we daarover volgende week meer aangezien het bedrijf dan haar Inno Day houdt, waarop het ook aankondigingen doen. Wellicht weten we dan ook welk model smartphone deze camera krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!