Deze oude game werd het meest bekeken op Twitch

Games Jelle van Es 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer het op het streamen van games aankomt, is Twitch nog altijd het meest populaire platform. Miljoenen gamers kijken dagelijks hoe hun favoriete streamers games spelen. En daarbij valt op dat oude games het over het algemeen erg goed doen.

Streamelements heeft namelijk naar buiten gebracht wat het afgelopen jaar het meeste werd bekeken op Twitch. De meest gekeken uren ging naar de categorie Just Chatting, waarin de streamer lekker kon kletsen met zijn of haar kijkers.

Oude game het meest bekeken op Twitch

Maar als je daarna kijkt wat er populair is, dan zijn het voornamelijk oude games waar men naar kijkt. De meest populaire game daarbij is GTA 5. Op Twitch werd er maar liefst 2,1 miljard uur gekeken naar hoe gamers losgingen in die game. De game wordt gevolgd door League of Legends, die met 1,8 miljard gekeken uren ook nog altijd zeer populair is. Daarna is er een klein gat, maar met 1 miljard uren die mensen hebben besteed aan het kijken naar Fortnite, blijkt eens te meer dat de game populair is. De andere games zie je in het schema hieronder.

Twitch stats
De populairste categorieën (Afbeelding: Streamelements(

Daarnaast zie je dat Twitch ook bezig is met non-gaming categorieën. Die willen buiten het Just Chat nog niet heel erg scoren. Slots en Music doen het nog redelijk, maar daarna gaat het al snel naar beneden. Talkshows en podcasts weten niet aan te slaan, de categorie Hot Tub, die is ontstaan doordat vrouwelijke streamers er sexy bij wilde zitten, doet niet zoveel als wellicht van te voren was gedacht en ook Science en Travel weten geen potten te brengen. Wat dat betreft kun je beter een game streamen.

Populairste streamer

Als je kijkt naar de streamer die het meest is bekeken, dan gaat die eer naar xQcOW. Hij werd maar liefst 261 miljoen uur bekeken. Ook vorig jaar was hij het meest populair. Verder is opvallend dat in de top 100 slechts twee vrouwen staan. Amouranth staat op de 33e plaats en heeft 45 miljoen kijkuren gekregen. Of dat ook iets oplevert, lees je hier.

Twitch gaat gebruikmaken van veelbesproken iOS 15- en iPadOS 15-feature

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen