Outriders is een game die vooral Destiny-fans moeten halen

Games Jelle van Es 19 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Outriders is een game die ik min of meer bewust lang heb genegeerd. Het was een game die me namelijk helemaal niks leek. De zoveelste looter shooter met co-op elementen was het in mijn ogen. Voor een deel heb ik daar gelijk in gekregen, maar door de game te spelen, heb ik toch een ander beeld gekregen van de game en vind ik hem uiteindelijk leuker dan verwacht.

Outriders neemt je mee naar de verre toekomst. De Aarde is redelijk verpest en om de mensheid te laten overleven worden er groepen mensen de ruimte ingeknald, op zoek naar nieuwe planeet. Op het moment dat je aan het avontuur begint, lijkt de nieuwe planeet perfect te zijn. Maar al snel blijkt het behoorlijk mis te zijn en beland je in een nachtmerrie. Als je vervolgens in cryo-sleep wordt gebracht en enkele jaren later weer wakker wordt, weet je niet wat er allemaal gaande is. De apocalyps lijkt te zijn vertrokken en het is aan jou om te overleven. Al snel blijkt dat je beschikt over speciale krachten. Met die op zak begin je aan het echter avontuur, waarbij je al snel knalt op alles en iedereen wat beweegt. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Outriders Review

Actie is dik in orde

Outriders is een game die gemaakt is door People Can Fly. Zij hadden eerder games als Bulletstorm en Gears of War: Judgment uitgebracht. Shooters die één ding gemeen hebben: de actie is strak. En dat kun je ook zeggen voor deze game. Het is een titel waarbij je net als bij Gears of War er verstandig aan doet om goed cover te zoeken en vanuit die positie het vuur te openen op de vijanden. En als je dan knalt en raak schiet, dan voel je de impact van de kogels. Tel daarbij de mogelijkheid om met een aantal speciale aanvallen los te gaan en je hebt een titel waarbij de actie dik in orde is.

De drang om je telkens te verbeteren

Het is niet heel erg origineel, maar Outriders is een game waarbij je constant nieuwe loot kunt scoren. Vergelijk met maar met een game als Destiny. Net als bij die titel krijg je te maken met diverse quests die je kunt voltooien voor een mooie beloning. Ook zul je zo nu en dan op het slagveld loot kunnen vinden, waarmee je jouw personage verbetert. Tel daarbij de mogelijkheid om in levels omhoog te gaan en op die manier sterker te worden en je hebt bij alles wat je doet de drang om steeds beter te worden. Verre van origineel qua concept, maar het werkt uitstekend.

Outriders
Altijd op zoek naar betere loot (Afbeelding: Square Enix)

Outriders is een heerlijke game om samen te spelen

Outriders is een game die eigenlijk het beste is wanneer je het samen met een vriend of vriendin speelt. Je kunt dan samen het avontuur aangaan en door goed op elkaar te letten beter uit de strijd te komen. Zeker wanneer je te maken krijgt met sterkere tegenstanders is het handig om een maatje te hebben die je helpt wanneer het zwaar wordt. De voldoening om samen een missie te voltooien is ook groter dan wanneer je het zelf doet.

Samen aan de slag (Afbeelding: Square Enix)

Visueel wat aan de donkere kant

Toen ik begon met Outriders was ik blij verrast over hoe de wereld er uit ziet. De nieuwe planeet is aan het begin nog lekker groen en kleurrijk. Echter maak je op een gegeven moment een sprong in de tijd en kom je terecht in een setting die echt flink donker is. Ik ben daar zelf niet zo’n groot fan van en vond het ook jammer dat het allemaal zo donker is.

Soms wel erg donker (Afbeelding: Square Enix)

Matchmaking loopt niet altijd even lekker

Rondom de release van Outriders waren er heel wat technische problemen. Er zijn genoeg verhalen geweest van gamers die de game in hun eentje aan het spelen waren en toch willekeurig van een server werd afgegooid, waardoor voortgang verloren ging. Ik ben er iets later mee begonnen en ik denk dat ik zodoende de grootste klap heb ontlopen. Wel heb ik problemen gehad met het vinden van medespelers. Matchmaking werkt vaker niet dan wel, waardoor ik buiten mijn vaste gamevriend eigenlijk de game alleen heb gespeeld. En dat is toch wel jammer.

Met vreemden spelen is wat lastig (Afbeelding: Square Enix)

Outriders is nu beschikbaar op verschillende platformen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

[REVIEW] Destiny 2 Beyond Light: meer van hetzelfde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen