Overwatch is nu beter op de Xbox Series X dan op de PlayStation 5

Games Jelle van Es 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Overwatch is inmiddels al een paar jaar op de markt. En de game is nog altijd zeer populair. Mocht je de game op de Xbox Series X spelen, dan werkt de game daar nu net iets beter op.

Blizzard heeft de Xbox Series X-versie van Overwatch voorzien van een nieuwe update. Daardoor is het mogelijk om gebruik te maken van 120 frames per seconde. Dat is een functie die op de PlayStation 5 ontbreekt.

Overwatch beter op de Xbox Series X dan op de PlayStation 5

De PlayStation 5 en de Xbox Series X zijn allebei krachtige spelcomputers die met verschillende voordelen komen. Toch krijg ik langzaam maar zeker het idee dat de Series X net wat lekkerder werkt voor ontwikkelaars, want het is niet voor het eerst dat die spelcomputer op deze manier een upgrade krijgt. Als gebruiker van Overwatch kun je nu in het Prefered Menu kiezen uit drie verschillende varianten. Daarbij heb je de Framerate optie die je een boost geeft in de framerate. Daardoor draait de game in 120 frames per seconden en draait alles super soepel. Daar zit dan wel een klein nadeel bij in de vorm van de resolutie. Die wordt dan op de Series X teruggeschroefd naar 1440p.

Overwatch LEGO
De helden van Overwatch (Afbeelding: Blizzard)

Je kunt in Overwatch op de Xbox Series X ook kiezen voor de Resolution modus. Daarbij schroef je de resolutie op naar een 4K resolutie, waardoor alles superscherp is. Dan lever je wel wat in op de framerate, aangezien die gewoon weer terug gaat naar de 60. Tot slot is er nog de Balanced mode. Deze zorgt er voor dat de algemene visuele prestaties van de game zijn verbeterd, maar dat gaat dan wel weer ten koste van de resolutie. Kortom, de keuze is reuze.

Ook bij andere games voordelen

Overwatch is niet de enige game op de Xbox Series X wat beter loopt. Ook een game als Call of Duty: Warzone kent een voordeel. Die loopt namelijk ook op 120 frames per seconden, terwijl hij op de PlayStation 5 vast blijft zitten op 60 fps.

[REVIEW] De Xbox Series X: een veilige keuze voor de toekomst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen