Philips tilt de televisie naar een hoger niveau met deze nieuwe processor

Televisies Mark Hofman 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Philips heeft vandaag, tijdens het TP Vision evenement, een verbeterde versie van de AI Intelligent Dual Picture Engine geïntroduceerd. Dat is een hele mond vol, maar houdt simpelweg in dat de content op het beeldscherm van je televisie dankzij AI verbeterd wordt.

Het kan zijn dat dit alles je bekend voorkomt en dat is niet gek. Het is immers alweer de vijfde generatie Intelligent Dual Picture Engine. De processor zit verwerkt in de nieuwe Philips OLED+986 en OLED+936 die vandaag ook het daglicht zagen.

Philips tilt de televisie naar een hoger niveau

Door middel van de speciale AI-chip, die logischerwijs gedreven wordt door kunstmatige intelligentie, wordt er een extra kracht toegevoegd aan de nieuwe modellen van dit jaar. De Philips OLED+986 en OLED+936 zijn voorzien van de vijfde generatie AI Intelligent Dual Picture, waardoor functionaliteiten als Ambient Intelligence en Filmdetectie worden toegevoegd. Door die feature zijn de nieuwe OLED-televisies in staat om P5-films te herkennen en direct om te schakelen naar speciale modes als Filmmaker of Home Cinema.

Philips televisie
Beter dan ooit (Afbeelding: TP Vision)

Philips zorgt er met die eerste functionaliteit, Ambient Intelligence, voor dat zowel SDR- als HDR-inhoud op slimme wijze wordt aangepast. Zo maakt je televisie gebruik van HLG, HDR10, HDR10+ en Dolby Bright om altijd de juiste kleuren toe te passen. Wat daar uitstekend op aansluit is de Perfect Natural Reality-technologie. Hierdoor is de televisie in staat om SDR-content automatisch om te zetten naar HDR-content en geniet je dus ook op dat gebied optimaal.

Dankzij de AI Intelligent Dual Picture Engine worden televisies in ieder geval een heel stuk slimmer. Het prettige daaraan is dat jij hierdoor altijd volop kunt genieten van je favoriete content. Er zijn uiteraard nog heel veel andere functionaliteiten die beschikbaar worden. Deze zijn op de website van Philips overzichtelijk te bekijken.

Twee nieuwe OLED-modellen

Zoals gezegd komen er twee nieuwe OLED-televisies uit de koker van Philips. De nieuwe OLED+986 begint qua formaat bij 65-inch en zal in oktober te koop zijn. De adviesprijs van dit model is €4449.

Philips televisie
De nieuwe OLED+986 (Afbeelding: TP Vision)

Ga je liever voor een minder imposant model, dan is het mogelijk om voor de OLED+936 te gaan. Dit model is in drie formaten te koop: 45-inch (€1999), 55-inch (€2499) en 65-inch (€3499). Deze modellen zijn vanaf september al aan te schaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen