Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung toont meest indrukwekkende smartphone tot nu toe

Tot nu toe bracht Samsung smartphones uit met een enkele vouwlijn, maar waarom zou je niet gewoon een tweede vouwlijn toevoegen? Dat vergt wat extra technische kennis en oplossingen. Maar nu heeft de Display-tak van het Zuid-Koreaanse bedrijf een concept afgeleverd, dat te zien is in een YouTubevideo.

Het concept voor een opvouwbare smartphone met twee vouwlijnen is te zien tijdens IMID 2021. Die afkorting staat voor International Meeting for Information Displays. Omdat niet iedereen daar aanwezig is, heeft het YouTubekanaal van Samsung Display tevens een video online geplaatst met daarin het concept.

Vouwtelefoon van Samsung met drie vouwlijnen

Hoewel het natuurlijk tof is om een ontwikkeling te zien op het gebied van vouwbare telefoons, valt ook op dat niemand in de video de opvouwbare smartphone… opvouwt. Daarom is het waarschijnlijk nog een concept. Zo hebben we nu al een idee hoe een telefoon met twee vouwlijnen er in de praktijk kan uitzien.

Heel veel fantasie hoef je daar natuurlijk niet voor te gebruiken. Want het is duidelijk dat Samsung keek naar het design van de huidige vouwbare smartphones, zoals de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3. Die apparaten dienen als basis voor dit concept. Het design ligt dus in de lijn der verwachtingen.

Vouwbare smartphone van de toekomst

Samsung noemt de technologie achter dit concept ‘multi-foldable’. Dit specifieke product wordt de Flex In & Out genoemd. Of het bedrijf die naam ook meeneemt voor het uiteindelijke product, dat is nog niet zeker. De kans is echter groot van niet, omdat dergelijke conceptnamen vrijwel nooit blijven hangen.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Daarnaast moeten we er rekening mee houden dat het wellicht nog jaren duurt voordat we deze vouwbare smartphone van de toekomst kunnen gebruiken. De technologie, hoe vernuftig het er ook uitziet, is nog jong en heeft mogelijk nog een lange weg te gaan. Maar nu weten we waar we naar kunnen uitkijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!