Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook Disney in de ban van het Lord of the Rings-virus?

Fantasy is op dit moment hot in Hollywood. Ook Disney lijkt niet achter te willen blijven en komt volgens de geruchten met een eigen Lord of the Rings.

Het fantasy-genre lijkt populairder dan ooit. Wat eigenlijk begon met Lord of the Rings en The Hobbit werd opgevolgd door het grootse Game of Thrones. Natuurlijk zouden we ook Harry Potter in het rijtje kunnen toevoegen met de bijzondere wereld rondom Hogwarts. Dat succes zorgt ervoor dat elke streamingdienst en filmmaatschappij zijn eigen succesvolle fantasy-reeks wil hebben. Disney heeft er desondanks nog geen, maar hier lijkt verandering in te komen.

Op zoek naar een eigen Lord of the Rings

Alle streamingdiensten steken grof geld in hun fantasy-productie. Natuurlijk kijken we als het eerst naar HBO. Zij hebben natuurlijk Game of Thrones, maar die serie is afgelopen. Het verhaal heeft echter genoeg ruimte voor verschillende sequels en die gaan er dan ook komen. De eerste staat al op de planning voor het volgende jaar. Dan komt het met House of the Dragon. Ook is er nog een Harry Potter-serie in ontwikkeling, al bevindt zich dat nog in een vroege fase.

Ook Netflix probeert zijn eigen Lord of the Rings en Game of Thrones te vinden. Het bedrijf vindt één serie niet genoeg en probeert zelfs de een na de andere fantasy-titel uit te brengen. Natuurlijk heeft het met The Witcher goud in handen, maar cancelde bijvoorbeeld wel een serie als Cursed. Voor Shadow and Bone is er nog hoop. Die serie lijkt te scoren op Netflix.

Het grootste spektakel is echter bij Amazon Prime Video te vinden. Die streamingdienst heeft  de rechten van Lord of the Rings voor een enorm bedrag gekocht waardoor het de duurste serie ooit wordt.

Game of Thrones-rel laait weer op na nieuwe tweet

Wat gaat Disney doen?

De enige grote partij waar we eigenlijk niets van horen is Disney. Dat mediabedrijf lijkt het ook niet echt nodig te hebben, aangezien het een aantal andere grote franchises binnenshuis heeft zoals Marvel en Star Wars. Toch lijkt Disney ook een eigen fantasy franchise te willen als we We Got This Covered moeten geloven. Zij zouden aan een episch fantasy-verhaal werken wat aan Lord of the Rings zou doen denken. Meer nieuws zou nog niet bekend zijn. We nemen het gerucht echter wel met een korrel zout. Als het echt wat wordt zullen we de komende maanden vermoedelijk meer horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!