Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

The Witcher: derde seizoen op Netflix alles behalve zeker

The Witcher is een van de populairste series op Netflix. Toch lijkt het mogelijk dat de streamingdienst afscheid neemt van de serie.

Wij kijken allemaal uit naar het tweede seizoen van The Witcher. Het eerste seizoen was erg spectaculair, hoewel sommige kijkers klaagden over een onduidelijk opbouw van de serie. Meerdere seizoenen lijken dan ook slechts een kwestie van tijd, maar toch is alles niet zo zeker.

Opmerkelijke uitspraken over The Witcher

Showrunner Lauren Hissrich deed opmerkelijke uitspraken bij TCAs deze week (via The Wrap). “Ik ga heen-en-weer tussen Los Angeles en Londen om het tweede seizoen van The Witcher af te maken en daar ligt dan ook al mijn focus op. We hebben een geweldig tweede seizoen nodig om een derde te mogen maken.”

Het is een opmerkelijke uitspraak van de showrunner van The Witcher. Bij een succesvolle serie verwacht je dat Netflix al meteen een tweede en derde seizoen bestelt. Toch is dit dus niet het geval. De streamingdienst wil eerst weten of het tweede seizoen goed genoeg is en genoeg mensen trekt. Mogelijk is Netflix voorzichtig omdat het een vrij dure serie is om te maken. De streamingdienst heeft al eerder grotere projecten gecanceld zoals Altered Carbon en Cursed.

Netflix zou wel gek zijn om dat te doen

Toch lijken we niet al te bang te hoeven zijn voor het einde van The Witcher, want gezien de populariteit van de titel zou Netflix wel gek zijn om er afscheid van te nemen, zelfs als het tweede seizoen minder is. Iets wat ons overigens onwaarschijnlijk lijkt. Bovendien werd tijdens de TCAs al bekend dat Netflix een nieuwe deal met Hissrich heeft gesloten om mee te werken aan series. Het zou dan wel heel gek moeten lopen als The Witcher geen onderdeel uitmaakt van deze overeenkomst.

Het eerste seizoen van The Witcher mag met recht een succes worden genoemd. In de eerste dagen van de serie keken 76 miljoen huishoudens naar de Fantasy-titel. Alleen Bridgerton is hier met 82 miljoen overheen gegaan. Juist omdat Netflix niet veel grote franchises in handen heeft, is The Witcher dan ook een van de paradepaardjes van de streamingdienst.

We moeten nog even wachten op het nieuwe seizoen van de serie, aangezien deze pas op 17 december naar Netflix komt. Tot die tijd kun je in ieder geval genieten van een bijzondere The Witcher-film op Netflix die net uit is en hoge ogen scoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!