PlayStation 5 bestaat een jaar: dit zijn de 5 beste games

Games Jelle van Es 22 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Vorige week is het alweer een jaar geleden dat de PlayStation 5 werd uitgebracht. Althans, voor een deel van de gamers. Een jaar na de lancering is de spelcomputer nog altijd niet op een normale manier te koop. Gelukkig zijn er steeds meer gamers die wel het geluk hebben gehad en kunnen genieten van de spelcomputer met de bijbehorende games.

Ikzelf heb het geluk dat ik hem vanaf de release in huis heb en heb zodoende heel wat toffe games gespeeld op de PlayStation 5. Een aantal daarvan kun je ook spelen op andere spelcomputers, zoals Hades. Maar in het eerste jaar zijn er ook zeker heel wat mooie exclusieve games uitgekomen. Wij zetten ze op een rij.

Beste PlayStation 5 games

Demon’s Souls

Eén van de eerste games die bij de lancering van de PlayStation 5 beschikbaar was, was ook gelijk één van de beste. Demon’s Souls is de voorloper van de Dark Souls-trilogie en kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 3. Daar zie je overigens niks van, want de game is echt mooi opgepoetst. Alleen qua mogelijkheden is hij ietwat beperkt ten op zichte van de andere games die From Software later heeft uitgegeven. Dat neemt echter niet weg dat dit een absolute must-have is en je enkel op de nieuwste spelcomputer van Sony kunt spelen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Demon's Souls PlayStation 5
Vrolijk rond huppelen (Afbeelding: Sony)

Deathloop

Een game die ook alleen op de PlayStation 5 is te spelen, is Deathloop. En dat is toch wel opvallend te noemen. Dit omdat het een game is van Bethesda. En die studio werd eerder dit jaar overgenomen door Microsoft. Toch is het een exclusieve PS5-game, omdat die afspraken voor de overname waren gemaakt. Het is een game waar jij als speler op een mysterieus eiland terecht komt. Daar merk je al snel dat de wereld na elke dag gereset wordt. Iets dat ook gebeurt wanneer je het leven laat. Op die manier is het een titel waarbij je dingen meer dan eens meemaakt. Maar tegelijkertijd leer je gaandeweg ook meer dingen om te doen en verbeter je je vaardigheden en kom je zodoende telkens iets verder. Een game die heerlijk speelt, een fantastische stijl heeft en je constant wil blijven spelen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Deathloop
Deathloop (Afbeelding: Bethesda)

Ratchet & Clank: Rift Apart

Met de onthulling van de PlayStation 5 was Ratchet & Clank: Rift Apart één van de eerste games die getoond werd. We moesten er lang op wachten, maar uiteindelijk maakte de game het wachten meer dan goed. Dit is een heerlijke platform-game met diverse toffe wapens, een lading aan interessante vijanden en variatie in hetgeen dat je in de game uitspookt. Tel daar de uitstekende graphics en performance bij op en je hebt een game van een zeer hoog niveau. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Ratchet & Clank: Rift Apart PS5
Ratchet & Clank: Rift Apart (Afbeelding: Sony)

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Final Fantasy VII Remake verscheen vorig jaar op de PlayStation 4 en was zonder twijfel één van de beste games voor dat platform. En een jaar laten kwam de game nog een keer uit. Met het kopje Intergrade kwam hij op de PlayStation 5. Deze versie maakt gebruik van de extra kracht van de spelcomputer en ziet er daardoor nog net iets beter uit. Interessanter is echter dat de game met een stukje extra content komt. Zo kun je een paar losse missies spelen met Yiuffie en krijg je een mooie verdieping op het verhaal. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Final Fantasy VII Remake Intergrade
Final Fantasy VII Remake Intergrade (Afbeelding: Square Enix)

Returnal

De laatste game die je exclusief kunt spelen op de PlayStation 5 en dik de moeite waard is, is Returnal. Net als Deathloop is het een roguelike-game. Dat betekent dat je elke keer dat je doodgaat opnieuw begint. Je neemt dan wel wat kennis en bepaalde vaardigheden mee, maar Meestal is het dus dat je opnieuw begint. Dat is in dit geval geen enkel probleem, want elk nieuw potje is een feest. Dit is een game die je de mogelijkheid geeft om er flink op los te knallen en je vele verschillende en sterke vijanden op ja afvuurt. Met namen de bazen in de game zijn pittig en om hen te verslaan moet je echt van goede huize komen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Returnal
Returnal (Afbeelding: Housemarque)

Dit zijn een vijftal uitstekende games voor de PlayStation 5. Nu is het hopen dat de spelcomputer op korte termijn gewoon een keer te koop gaat zijn. Die kans lijkt ons echter klein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen