PlayStation 5 in huis? Elden Ring wordt jouw favoriete game van 2022

Games Jelle van Es 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht het je gelukt zijn om een PlayStation 5 te scoren, dan kun je vanaf vandaag lekker aan de slag met Ratchet & Clank: Rift Apart. Maar het is minstens zo vet om vooruit te kijken. En Elden Ring lijkt daarbij de game van 2022 te worden.

Ja, Elden Ring verschijnt naast de PlayStation 5 ook op andere spelcomputers. Maar aangezien het vooral deze spelcomputer is die in Nederland zo in trek zijn, is de kans groot dat dat het platform gaat zijn waarop je deze topgame gaat beleven.

Elden Ring op de PlayStation 5 en meer

Het is niet voor het eerst dat we iets over Elden Ring horen. De game werd twee jaar geleden al aangekondigd. Het is een game die gemaakt wordt door From Software, een bedrijf dat we kennen van de Dark Souls-reeks. Opvallend aan dit nieuwe project is dat er samen wordt gewerkt met George R.R. Martin. Dat is weer de persoon die we kennen van de boekenreeks waar Game of Thrones op is gebaseerd. En als we kijken naar de eerste gameplaybeelden, dan worden we daar heel erg enthousiast van. Want dit is een game die laat zien waar de PlayStation 5 toe in staat is.

Dit jaar verschijnt Elden Ring niet meer, maar begin volgend jaar moet je er mee aan de slag kunnen. Op 21 januari 2022 moet de game verschijnen op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X en de pc. Hopelijk wordt de game dan niet verder uitgesteld, want dat gebeurt de laatste tijd al met heel wat andere titels. De game zal net als de Dark Souls-reeks een titel worden met een hoge moeilijkheidsgraad. Grote kans dat elke vijand de potentie heeft om jou een kopje kleiner te maken. Tegelijkertijd is het ook heel anders. Zo zijn er duidelijk open gebieden en kun je plaats nemen op de rug van een paar. Vanuit die positie is het ook mogelijk om vijanden te verslaan.

Verplaats je te paard (Afbeelding: Bandai Namco)

Ziet er goed uit

Daarnaast kun je moeilijk ontkennen dat Elden Ring er heelijk uit ziet. Dit is echt een game die next-gen uitstraalt en je dus eigenlijk wil gaan spelen op een PlayStation 5, een Xbox Series X of een pc. Het is ook mogelijk om hem op een ouder platform te halen en hem daarna gratis up te graden.

Elden Ring PlayStation 5
Ziet er heerlijk uit (Afbeelding: Bandai Namco)

PlayStation 5 krijgt binnenkort opvallende Xbox-exclusive

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen