PlayStation 5 kopen? Vandaag geeft Sony zelf je de kans

Games Jelle van Es 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het scoren van een PlayStation 5 is zo’n beetje een Olympische Sport. Je moet echt enorm, je best doen om het te laten lukken. Zodra er een kans is, proberen wij je een handje te helpen.

Onlangs kon je al een PlayStation 5 scoren via een loting bij Coolblue. En nu geeft Sony zelf je een kans. Zij hebben weer een kleine voorraad, waar jij van kunt profiteren.

Sony zelf verkoopt een PlayStation 5

Het is zover wij weten de tweede keer dat Sony zelf een PlayStation 5 gaat verkopen. En net zoals de eerste keer werkt het bedrijf met een wachtrij. Om de spelcomputer te scoren moet je naar deze website gaan. Daar kom je dan in een wachtrij terecht. Uiteindelijk gaan om 11:30 uur vanochtend de deuren open en kun je dan de spelcomputer bestellen. Althans, als je er doorheen komt.

PS5 PlayStation 5 Xbox Game pass
PlayStation 5 (Afbeelding: Kerde Severin / Unsplash)

De vorige keer dat Sony op deze manier een PlayStation 5 in de verkoop deed, ging het redelijk mis. Sommigen hadden in een zeer vroeg stadium zichzelf al in de wachtrij gezet, maar toen de deuren open gingen, kwamen ze op een melding waarbij ze nog zo’n twee uur moesten wachten. En die melding werd na een half uur omgezet in iets van ‘hey, alle PS5’s zijn op, maar hier kun je wel een dikke PlayStation 4-controller kopen’. En bedankt dan maar. Jezelf vroeg in de wachtrij zetten is dus geen garantie dat het ook lukt. Zeker als je bedenkt dat er meer kapers op de kust zijn.

Bereid jezelf goed voor

Overigens kun je jezelf wel even helpen met een goede voorbereiding. Zo kun je de PlayStation 5 dus via de website van Sony scoren. Daarbij kun je alleen gebruik maken een Mastercard of Visa creditcard. Aan iDeal doen ze dus niet. Dus zorg er in elk geval voor dat je dat in bezit hebt, anders kom je alsnog van een koude kermis thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen