PlayStation 5 op de kop tikken? Op deze manier maak je kans

Games Jelle van Es 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het scoren van een PlayStation 5 blijft een enorme uitdaging. De keren dat ze beschikbaar zijn, kun je eigenlijk wel op één hand tellen. En vervolgens zijn ze binnen enkele seconden uitverkocht.

Gelukkig zijn er steeds meer webwinkels die hun voorraad van de PlayStation 5 op een iets verstandigere manier verkopen. Want naast Coolblue gaat ook BCC nu via een lotingssysteem een aantal exemplaren verkopen.

PlayStation 5 kopen kan op deze manier

Bij Coolblue maakte de webwinkel bekend dat het slechts 600 exemplaren op voorraad zou gaan krijgen. Met vele duizenden inzendingen is de kans klein dat je er daadwerkelijk één kunt scoren. Bij BCC is niet duidelijk hoeveel exemplaren van de PlayStation 5 er beschikbaar zijn. Wel is duidelijk dat de webwinkel er een slaatje uit wil slaan. Naast dat het voor hen een mooie manier is om veel emailadressen te verzamelen (die zijn naar verluid enkel voor deze actie gebruiken, maar toch), bundelen ze de spelcomputer met wat accessoires, zodat ze er per verkocht exemplaar net wat meer marge op pakken.

PlayStation 5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: Tamara Bitter / Unsplash)

Zo kun je de Digital Edition van de PlayStation 5 enkel kopen met een extra controller. Daardoor betaal je voor een pakket 469,98 euro. Daar kan ik op zich nog wel inkomen en uiteindelijk is een tweede controller wel iets dat je haalt, dus oké. De Disk Editon komt naast een controller ook met een headset. Op die manier betaal je voor dit pakket 639,97. Dat is dus zo’n 140 euro meer dan dat je voor een normale versie betaalt. Maar goed, dat is nog altijd beter dan dat je op Marktplaats je geluk beproeft.

Snel zijn

Het is alleen wel even zaak om er snel bij te zijn. De inschrijfactie loopt namelijk tot en met 30 juni 15:00 uur. Dat is dus vanmiddag. Inschrijven kan hier. Vervolgens zul je vijf dagen na de inschrijfactie is verlopen per email bericht krijgen of je de PlayStation 5 mag gaan kopen. En als je dat gelukt is, dan kun je gelijk de onderstaande topgame er bij halen.

Ratchet & Clank: Rift Apart: de beste game van de PS5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen