PlayStation 5 krijgt veelgevraagde functie die het heeft afgekeken bij Xbox

Games Jeroen Kraak 12 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waar PlayStation nog steeds voorloopt op Xbox qua games, is het een heel ander verhaal qua gebruiksgemak. Het is daarom niet voor niets dat het naar Microsoft kijkt voor het verbeteren van de PlayStation 5.

Op de PlayStation 5 zijn een aantal heerlijke exclusives te spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Horizon en God of War. Binnenkort komt daar ook nog eens de nieuwe Spider-Man-game bij. Helaas is het met het gebruikersgemak af en toe nog steeds erg behelpen ten opzichte van Xbox.

@wantnl

De nieuwe Playstation 5 is hier 🔥🔥🔥 #playstation #playstation5 #playstation5slim #games #gaming

♬ original sound – WANT

Een nieuwe Xbox-functie op de PlayStation 5

Binnenkort komt daar voor een gedeelte verandering in. Nee, helaas komen grote nieuwe titels niet bij lancering meteen op PlayStation Premium. Je zal games dus nog steeds moeten kopen als je ze op de eerste dag wil spelen. Gelukkig verandert Sony wel iets anders voor de PlayStation 5.

Het wordt voortaan mogelijk om games te streamen naar de PlayStation 5. Dat betekent dus dat je geen schijfruimte meer nodig hebt om de games op te slaan op de console.

Dit geldt voor games uit de PlayStation Plus Game Catalogus en Game Trial. Het fijne aan dit systeem is dat je games dus heel makkelijk kunt proberen op je PlayStation 5 en daardoor ziet of het wat voor je is. Een functie die Xbox al een lange tijd heeft.

Hiermee kun je aan de slag

Overigens geldt het nog niet voor alle games op PlayStation Plus. In het begin is nog maar een select groepje te spelen, zoals Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima en Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Later moeten dit er honderden worden.

Helaas is niet alles qua cloud services overgenomen van Xbox. Je kunt naast de PlayStation 5 streamen naar de pc, maar helaas zijn er nog geen speciale apps voor bijvoorbeeld een iPad of smart-tv zonder dat er een PS5 is aangesloten.

Op deze functie hoef je niet lang meer te wachten. 17 oktober is Japan aan de beurt en op 23 oktober kan ook iedereen in Europa aan de slag met de nieuwe PlayStation 5-feature. Tenminste, alleen als je Premium-lid bent.

Sony maakt einde aan irritatie van menig PlayStation 5-gebruiker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen