PlayStation lijkt eindelijk antwoord te hebben op Xbox Game Pass

Games Jelle van Es 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer het op de strijd aankomt tussen Sony en Microsoft, dan heeft die laatste een sterk wapen in het bezit: de Xbox Game Pass. Daarmee krijg je toegang tot een catalogus aan games. Dat is iets dat Sony doet met PlayStation Now, maar nog niet hetzelfde succes heeft.

Toch lijkt het er op dat de mensen van PlayStation nu eindelijk met een goed antwoord gaan komen op Xbox Game Pass. Het nieuwe project dat bekend staat onder ‘Codename Spartacus’ moet cloud gaming gaan combineren met klassieke games en nieuwe titels.

PlayStation kijkt naar Xbox Game Pass

De kans dat je net als bij Xbox Game Pass vanaf dag één aan de slag kunt gaan met exclusieve games die door Sony zelf worden uitgegeven, die is klein. Sony blijft geloven in first-day-sales. Maar volgens Bloomberg zouden er wel andere mogelijkheden gaan komen. Uiteindelijk komen er drie verschillende soorten abonnementsvormen. De eerste zou de basis zijn en geeft je de mogelijkheden die je nu al krijgt met PlayStation Plus. Dat betekent dat je het abonnement neemt om online te kunnen gamen en één keer per maand krijg je dan een paar gratis games.

PlayStation Now Last of Us Part II Xbox Game Pass
Games die op PlayStation Now beschikbaar zijn (Afbeelding: Imgur)

De tweede abonnementsvorm gaat iets verder. Naast de PS Plus-mogelijkheden krijg je dan ook de mogelijkheid om diverse games voor de PS4 en uiteindelijk de PS5 te downloaden en te spelen. Dat is dus vergelijkbaar met wat Xbox Game Pass biedt, als je naar het archief kijkt. Het zou verder gaan dan PlayStation Now. Het moet meer en nieuwere games bieden. Tot slot heb je nog een derde vorm. Dit zal de meest luxe vorm gaan zijn en ideaal voor hen met nostalgische gevoelens.

Oude games

Want met die vorm moet het mogelijk zijn om games en demos te spelen uit de periode van de PS1, PS2 en de PlayStation Portable. Hopelijk gaat het dan ook mogelijk worden om net als bij Xbox Game Pass de games te streamen naar verschillende platformen. Dus dat je op die manier games op je iPad kan streamen en het dan ook echt lekker werkt.

YES: Xbox Game Pass krijgt vandaag één van de beste games ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen