5 redenen om de PlayStation VR2 wel (of stiekem niet) te kopen

Pop-Culture Sabine Schults 12 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zeven jaar na de release van de originele PS VR-bril is dit jaar eindelijk de PlayStation VR2 verschenen. Het is ongetwijfeld een flinke upgrade te noemen, maar je moet er ook een flink bedrag voor neertellen. Dit zijn 5 redenen om de PS VR2 wel (of niet) te kopen.

Sony heeft in februari van dit jaar een nieuwe VR-bril uitgebracht die duurder is dan de PlayStation 5 zelf (die overigens vereist is). Is dit prijskaartje te rechtvaardigen of kun je beter wachten op een aanbieding (of een andere headset kopen, zoals de Meta Quest 2 of een PCVR-bril)?

5 redenen om de PlayStation VR2 (niet) te kopen

Maar waarom zou je wel of niet een PlayStation VR2 kopen? Wij vertellen het je.

#1 Adembenemende graphics

De PlayStation VR2 is een ge-wel-di-ge staaltje hardware en de PS VR2-exclusive Horizon Call of the Mountain bewijst dat des te meer. Deze game maakt ten volste gebruik van de next-gen-features van het VR-platform en is dan ook een onmisbare ervaring op de headset. Met deze headset geniet je ongetwijfeld van adembenemende graphics.

#2 Letterlijke élke PlayStation-game in VR spelen

Op de PS VR2 kun je niet alleen VR-games spelen, maar ook iedere andere game op je console kun je in een virtuele omgeving ervaren. Met de cinematische modus speel je jouw favoriete PS5-games en kijk je de beste Netflix-series op een lekker groot scherm. Heerlijk!

#3 Hoge prijs

Met een prijskaartje van 600 euro is de PlayStation VR2 nu niet bepaald goedkoop te noemen. De VR-bril is niet alleen duurder dan de Meta Quest 2, maar vereist ook nog eens extra hardware. De benodigde PlayStation 5-console kost na de prijsverhoging 550 euro (of 450 als je voor de digital only-uitvoering gaat). Dat brengt de totale prijs om met de PS VR2 aan de slag te gaan boven de 1000 euro. Au!

Sony geeft je een jaar gratis Netflix bij aankoop van een PlayStation 5
De set. (Afbeelding: Sony)

#4 Nog steeds een kabel nodig

De PlayStation VR2 is niet standalone te gebruiken en vereist dus nog altijd een kabel om ‘m aan de PlayStation 5 te koppelen. VR-gaming is echter meestal niet iets waarbij je doodstil op de bank blijft zitten. Het vereist juist de nodige ruimte om vrij te kunnen bewegen, vooral bij actieve spellen zoals het bekende Beat Saber. Het is een kwestie van tijd voordat je met je controllers (of je voeten) achter de kabel blijft haken…

#5 Aanbod games is (vooralsnog) karig

Er zijn zeker wat toptitels beschikbaar op de PlayStation VR2, zoals Horizon Call of the Mountain, maar ook Gran Turismo 7Resident Evil Village VR en The Last Clockwinder mogen niet in dit rijtje ontbreken. Toch zijn veel games uit de launch line-up ook verschenen op andere VR-brillen en staat de ontwikkeling van goede, nieuwe VR-games al een tijdje stil. De toekomst zal moeten uitwijzen of er genoeg (exclusieve) games naar de PS VR2 komen om ‘m écht de moeite waard te maken.

Waarom de PSVR2 goed nieuws is voor iedereen die een PlayStation 5 wil

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen