Game over voor Ash en Pikachu: er komt een einde aan hun Pokémon-avontuur

Films & Series Jeroen Kraak 16 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie aan Pokémon denkt komt al snel uit bij trainer Ash en zijn grote vriend Pikachu. Binnenkort moeten we echter afscheid nemen van het tweetal. WANT-redacteur Jeroen heeft zijn eigen herinneringen aan de hitserie.

Het is inmiddels 25 jaar geleden toen ik voor het eerst kennismaakte met Pokémon. Net zoals iedereen op de basisschool speelde ik met Pokémonkaarten, had ik de Pokémongame op mijn dikke grijze Game Boy en keek ik Pokémon op FoxKids. De twee bekende gezichten daaruit zijn natuurlijk Ash en Pikachu.

Een Pokémon-serie zonder Ash en Pikachu

Ja, Pokémon heeft diepe indruk op gemaakt als kind. Zo erg dat ik de Pokérap waarschijnlijk nog steeds mee kan zingen. En niet alleen ik ben met de serie opgegroeid. Het grappige is dat Ash en Pikachu na 25 jaar nog steeds de hoofdkarakters in de show zijn. Verschillende generaties zijn met het duo opgegroeid. Zeg maar een soort internationale van Bassie en Adriaan. Daar komt nu een eind aan.

De Pokémon Company maakt nu bekend dat in het komende seizoen trainers Liko en Roy worden gevolgd? Wie?! Het zijn de twee trainers uit de game Pokémon: Scarlet en Violet. Zij nemen Pikachu niet mee, want die blijft waarschijnlijk bij Ash. Het geeft mij een enorme electroshock!

Natuurlijk krijgen Ash en Pikachu wel een passend afscheid in Pokémon. In een paar speciale afleveringen wordt stilgestaan bij het einde van hun reis. Ook verschillende oude bekenden komen dan langs. Zo zien we ook Misty en Brock terug. Dat wordt dus een Brock in de keel.

Pokémon Legends: Z-A verbreekt op Nintendo Switch oude traditie
Triest (Afbeelding: Warner Bros.)

Afscheid

Helaas weten we niet welke Abra Kadabra achter deze beslissing zit als we Machop denken. Echt Tentacool is het natuurlijk niet, deze Exeggcute van Ash en Pikachu. Wij hopen dan ook niet dat de Pokémon Company aan het Jynxen is en dat we het Doduo nog regelmatig terugzien.

Natuurlijk is een Pokémon-avontuur zonder Ash en Pikachu niet helemaal nieuw. In de games kom je de twee karakters niet tegen. Je kunt wel een Pikachu vangen, maar die is natuurlijk anders dan die van Ash.

Recent kregen Ash en Pikachu al een ander mooi cadeau. De twee werden na al die jaren eindelijk Pokémon Master en zijn zo eindelijk the very best.

Er is één juiste volgorde om alle Pokémon-games te spelen (en dit is ‘m)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen