rmens
rmens Apple 16 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Officiële Pokémon-game voor iOS komt volgend jaar

Zeg die illegale emulator maar gedag, want volgend jaar is er een échte Pokémon-game voor iOS beschikbaar. Nintendo’s dochter­onderneming The Pokémon Company heeft Pokémon Go aangekondigd. Een Augmented Reality-game met Pokémon.

Pokémon Go speelt zich (deels) in de echte wereld af en laat je in je eigen omgeving Pokémon vangen. Je verzamelt en ruilt Pokémon met vrienden en neemt deel aan wedstrijden op specifieke locaties wereldwijd.

De game werkt met iOS en Android en komt uit de koker van Niantic, een spin-off van Google die de populaire augmented reality game Ingress ontwikkelde. Pokémon Go komt in 2016 en er verschijnt nog dit jaar een beta.

Optionele wearable

Voor het echte Ash Ketchum-gevoel heeft Nintendo de Pokémon GO plus ontwikkeld. Deze wearable geeft je door middel van flitsen en vibraties een melding wanneer een Pokémon in de buurt is. Je kunt deze vangen door op de knop te drukken of andere simpele in-game acties uit te voeren.

Wat de wearable gaat kosten is nog niet bekend.

Nog 5 smartphone-games van Nintendo

Eerder dit jaar kondigde Nintendo aan om nog dit jaar met een smartphone-game te komen. Deze verschijnt naast Pokémon Go, wat formeel een spel van The Pokémon Company (dochteronderneming) is. Het wordt een mooi najaar voor Nintendo- en Pokémon-fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!