Pokémon Go-maker gaat met nog een jeugdliefde aan de haal

Games Jelle van Es 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Go is al vele jaren een succesvolle game op de smartphone. De combinatie tussen een bekende franchise en AR-mogelijkheden is goed uitgepakt. En daar wil de ontwikkelaar meer mee doen.

Eerder kwam de Pokémon Go-ontwikkelaar al met een Harry Potter-game. En nu gaat het met een andere jeugdliefde aan de slag. Zeker voor de mensen die in de jaren tachtig zijn opgegroeid is dit goed nieuws.

Pokémon Go-ontwikkelaar komt met nieuwe game

Want de Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic heeft laten weten een overeenkomst te hebben gesloten met Hasbro. Als gevolg daarvan is de game Transformers: Heavy Metal in ontwikkeling. De game wordt overigens gemaakt door Very Very Spaceship. Dit is een studio gevestigd in het Amerikaanse Seattle, die tot nu toe nog niet veel games op de markt heeft gebracht. Wat dat betreft is het echt even afwachten hoe dit project gaat uitpakken.

De nieuwe game van de Pokémon Go-uitgever moet ergens dit jaar gaan uitkomen. Voordat de titel wereldwijd wordt uitgerold, zal er eerst sprake zijn van een soft launch. Waarschijnlijk is de game dan in eerste instantie in Nieuw-Zeeland te downloaden om te zien hoe de game daar wordt opgepakt en daarna dus in de rest van de wereld. In Transformers: Heavy Metal sluit jij je als speler aan bij het zogenaamde Guardian Network. Dit is een groep van mensen die samenwerken met de Autobots in hun strijd tegen de Decepticons. Als zo’n Guardian ga je in de echte wereld op zoek naar voorwerpen om jouw Autobot te verbeteren en ga je gevechten aan met de Decepticons in turn-based gevechten. Dat kun je in je eentje doen, maar ook samen met vrienden.

Interessant project

Het klinkt als een interessant project. Toch moeten we maar zien of Transformers: Heavy Metal iets gaat worden. De andere games buiten Pokémon Go om hebben niet hetzelfde succes behaalt. Zo werd afgelopen jaar Minecraft Earth uit de lucht gehaald, aangezien de game door te weinig spelers werd gespeeld. Wil je op de hoogte blijven van de game? Bezoek dan de officiële website.

Transformers: Heavy Metal
Transformers: Heavy Metal (Afbeelding: Niantic)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen