Polestar 2: elektrische auto is relatief gezien opeens spotgoedkoop

Elektrische auto's Jeroen Kraak 5 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Heb je altijd al een Polestar 2 op je oprit willen hebben? Dan is dit misschien wel het moment om er vol voor te gaan. Je kunt de elektrische auto nu namelijk veel goedkoper aanschaffen.

Dat de Polestar 2 een uitstekende elektrische auto is, is geen geheim. Toch kan de hoge aanschafprijs ervoor zorgen dat je wellicht toch liever voor die Tesla kiest.

Nu hoeft dat echt niet meer, want de prijs gaat bijna 10.000 euro omlaag in één week tijd. Hoe dat precies zit, vertellen we je hieronder.

Flinke korting op de Polestar 2

Als je vorige week nog een Polestar 2 hebt gekocht, voel je je flink in het ootje genomen. Rond die tijd kostte de auto nog 51.200 euro. De fabrikant heeft nu een flinke korting doorgevoerd, want nu kun je hem al aanschaffen voor 42.000 euro.

Polestar heeft de prijs van de elektrische auto dus aanzienlijk verlaagd. De vanafprijs ligt op 44.950 euro. Hiermee ligt deze dus 50 euro onder de grens van de SEPP-subsidie. Hierdoor gaat er dus 2.950 euro vanaf, waardoor de totale korting op 9.200 euro uitkomt.

Polestar 2: elektrische auto is relatief gezien opeens spotgoedkoop
Het uitzicht is weer mooi vandaag (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Dit geldt overigens wel alleen voor de Polestar 2 Standard Range Single Motor met achterwielaandrijving en een accu van 69 kWh en 272 pk. Deze elektrische auto heeft een actieradius van 546 kilometer.

Nog meer elektrische auto’s goedkoper

Ook de andere Polestar 2-modellen hebben een hoge korting, maar deze vallen niet onder de SEPP-subsidie. Zo gaat het Long Range model met een Single Motor van 55.200 euro naar 51.200 euro. Voor deze elektrische auto betaal je dus 4.000 euro minder.

Ook de Dual Motor-modellen van de Polestar 2 zijn goedkoper. Het grote voordeel van deze modellen is dat ze zowel voor- als achteraandrijving hebben. De Long Range met Dual Motor en 42 kWh batterij kostte eerst 58.600 euro, maar is nu 55.200 euro.

Wil je echt knallen met de elektrische auto, dan ga je voor de Polestar 2 Long Range Dual Motor met Performance Pack. Hierbij heb je de kracht van 476 paarden onder je rechtervoet. De prijs is gezakt van 66.400 euro naar 61.700 euro, meldt Auto Week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen