Speciale editie Polestar 2 steelt de show tijdens Goodwin Festival

Elektrische auto's Mark Hofman 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Polestar, het elektrische automerk van Volvo, heeft een speciale editie van de Polestar 2 gemaakt. De elektrische auto heeft, speciaal voor het Goodwin Festival in het Verenigd Koninkrijk, een flinke upgrade gekregen.

Deze speciale editie van de Polestar 2 is een stuk krachtiger geworden. De elektrische auto is normaal gesproken voorzien van 408 pk, maar steelt de show in de VK met een vermogen van 476 pk. Hiermee hoopt Polestar een recordtijd neer te zetten in Goodwin’s bergrace.

De speciale editie van de Polestar 2

Naast het verhogen van het vermogen is de Polestar 2 op veel verschillende fronten aangepakt. De autofabrikant heeft de elektrische auto iets breeder en iets lager gemaakt, zodat de auto strakker op de weg ligt. Daarnaast zijn een aantal features van de eerste versie van de Polestar toegevoegd. Zo is de speciale Polestar 2 voorzien van 9×21-inch velgen, 6-piston Akenbono remmen en de 275/30R21 PZero Ross performance-banden van Pirelli.

Polestar 2
Klaar voor de start (Afbeelding: Polestar)

Aan de voorkant van de auto heeft de Polestar 2 suspensie gekregen dat gemaakt is van carbon fiber. Deze suspensie is afkomstig uit de Volvo S60. Daarnaast is de elektrische auto ook voorzien van verbeterde dempers en zijn zowel voor als achter de veren strakker afgesteld.

In een statement laat Joakim Rydhol, Polestar’s Chief Chassis Engineer, weten dat “dit de auto is die je krijgt als we de volledig vrijheid krijgen”. Het bedrijf is wat dat betreft niet de enige die het probeert, want Volkswagen komt bijvoorbeeld ook met een elektrische raceauto genaamd de ID R. Een nieuwe tak van sport die, wat ons betreft, uiterst interessant is.

Hoe goed is de elektrische auto?

De nieuwe versie van de Polestar 2 ziet er ontzettend strak uit, maar ook het reguliere model mag er zijn. In november vorig jaar kreeg ik de kans om de auto te testen en de ervaring was fantastisch. Buiten het feit dat het opladen van de auto echt nog wat verbeterpunten kent, rijdt de elektrische auto heerlijk.

Benieuwd naar de hele review van de Polestar 2? Check hierboven dan zeker even de video die ik erover maakte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen