Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt, Sterren gedaagd, Dogecoin…

Tech Robert Kroes 13 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we welke crypto ervoor zorgt dat Kim Kardashian en Floyd Mayweather voor de rechter gedaagd worden. Tot slot bekijken we waarom de Dogecoin (DOGE) koers plotseling stijgt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Ook vanochtend zitten de cryptoprijzen in de lift. Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 38.393,43 ($ 43.641,91). Dit is 1,51% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. Op enkele uitzonderingen na zijn alle prijzen groen. De grootste uitzondering is Algorand (ALGO), dat 3,35% verliest. De grootste stijger van het moment is Shiba Inu (SHIB) met 10,20%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Deze crypto zorgt ervoor dat sterren voor de rechter verschijnen

Op het eerste gezicht hebben Kim Kardashian, Floyd Mayweather en Paul Pierce niet veel gemeen. Een van de dingen die ze wel gemeen hebben is dat zij promotie maakten voor cryptoproject EthereumMax.

Dit zullen zij waarschijnlijk inmiddels wel betreuren, want zij zijn nu samen met de bestuurders van EthereumMax voor de rechter gedaagd door teleurgestelde beleggers. Zij claimen dat de sterren meegedaan hebben met een klassieke pump-and-dump. De advocaten starten een zogenaamde ‘class-action’ (massaclaim). Volgens hen hebben de sterren de beleggers misleid en zo de waarde van de munt kunstmatig opgedreven. Door de aandacht steeg de waarde van de munt met 1.370%, waarna de oprichters verkochten en dus forse winst maakten. Na de campagnes stortte de koers in. Voor die schade moeten de sterren nu volgens de advocaten, samen met de oprichters van EthereumMax, opdraaien. Niet geheel verrassend ontkent de cryptomunt de beschuldigingen in een duidelijke boodschap.

Waarom stijgt de koers van de Dogecoin (DOGE) zo snel?

Het is een drukke ochtend voor Tesla. Zo werd de toegang tot de Tesla gekraakt en waren er problemen met de autorisatietoken. Daarnaast ontdekte een oplettende codewatcher dat de code voor de website waar je Tesla’s kunt bestellen de mogelijkheid biedt om jouw nieuwe Tesla ook met Dogecoin (DOGE) af te rekenen.

Technologiesite.nl legt uit wat er precies gaande is, hoe je de hack kunt voorkomen en hoe je de problemen met de Tesla authenticatietoken op kunt lossen. De Dogecoin (DOGE) profiteert in ieder geval goed van alle geruchten. De live Dogecoin (DOGE) prijs bedraagt op het moment van schrijven $ 0,1716. Dit is 10,08% hoger dan gisteren.

Daarmee kunnen we deze munt dus toevoegen aan de munten die gisteren al een bullish uitbraak hadden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen