WANT Crypto update: prijs Bitcoin & crypto stijgt, waarschuwing Ethereum

Tech Robert Kroes 25 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handel op de Amerikaanse beurzen weer voorbij en maken wij de stand van Bitcoin en top 25 cryptomunten nog een keer op. Daarnaast bekijken we naar de koersontwikkeling van Bitcoin en delen we een waarschuwing voor Ethereum beleggers.

We beginnen met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 29.131,31 ($ 34.750,01). Dit is 4,72% hoger dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van gisteren.

Hiermee sluit de Bitcoin aan bij de positieve cryptomarkt. We zien op dit moment alleen groene cijfers bij de prijzen van de top 25 cryptomunten. Grootste stijger is nog steeds de Tron (TRX), die op dit moment een resultaat van 22,02 % noteert. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat de positiviteit tot veel meer stijgingen met dubbele cijfers bij de live cryptoprijzen leidt.

Wat zien we aan het koersverloop van de Bitcoin (BTC)?

Vanmiddag zagen we dat de Bitcoin niet meedeed aan het koersherstel van de top 25 cryptomunten. Inmiddels is dat anders, al is de grootste cryptomunt niet bepaald de snelste stijger, maar toch is voorzichtigheid geboden.

Sinds dit weekend vormt de koers van de Bitcoin echter een doodskruis op middellange termijn als we het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen en het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen in een grafiek uiteen zetten. Zoals we aan het begin van de week zagen is dit doodskruis nog niet van toepassing op de koersen op korte termijn. Toch lijken de gevolgen zich al aan te laten zien. Immers ondanks de koersstijging van vanavond staat er wel degelijk druk op de koers en zijn de ogen gericht op de koers van $ 33.214,67.

Deze druk op de koers is ook gezien door analist Ki Young Yu. Hij laat zien dat steeds meer whales hun BTC naar de wallets van beurzen verhuizen, hetgeen in het algemeen als een bear signaal gezien wordt. Ook andere indicatoren zijn bearish en maken Young voorzichtig.

Voorzichtigheid ook geboden voor beleggers in Ethereum (ETH)

Op het koersoverzicht van Ethereum (ETH) zien we dat de munt vandaag support verloor op een koers van $ 2.178,- en nu het eerste support niveau op $ 1.826,- ziet liggen. Daarbij blijkt dat de munt volgens dezelfde technische indicatoren ‘oversold’ is. Om echter de stabiliteit te kunnen creëren die nodig is voor een nieuwe bull-golf verwacht men dat er eerst een consolidatie rond het supportniveau zal komen. Wanneer deze support niet houdt dreigen echter forse verdere koersdalingen.

Er valt dus weer een hoop te volgen in deze wispelturige markt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen