WANT Crypto update: Prijs Bitcoin en crypto stijgt, zelfmoord John McAfee

Tech Robert Kroes 24 jun 2021
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels is ook de Amerikaanse handelsdag voorbij. We bekijken de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast aandacht voor het overlijden van anti-virus pioneer en cryptolegende John McAfee.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt verder in herstellende cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.947,15 ($ 33.359,49). Dit is 2,46% hoger dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van gisteravond.

Hiermee blijft de Bitcoin iets achter bij het herstel van de prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien namelijk alleen maar groene cijfers. Sterkste stijger is de Dogecoin (DOGE) met + 23,50% in 24 uur. In het overzicht van Tradeincrypto.com zien we echter dat meer live prijzen van cryptomunten een plus in dubbele cijfers tonen.

Schokkend: John McAfee pleegt zelfmoord na beslissing uitlevering

Ondanks het herstel op de cryptobeurzen was het nieuws van vandaag helaas minder vrolijk. Nadat de Spaanse autoriteiten eerder vandaag besloten dat John McAfee mocht worden uitgeleverd naar Amerika werd hij dood in zijn cel gevonden. Zijn Spaanse advocaat bevestigde vanavond aan de media dat de 75-jarige oprichter van het gelijknamige anti-virus bedrijf, cryptolegende en bon vivant inderdaad dood gevonden was in zijn cel. Hoewel het officiële onderzoek nog niet is afgerond gaat men uit van zelfmoord.

John McAfee, een enfant terrible in cryptowereld

Nadat John McAfee zijn software concern McAfee antivirus verkocht kwam de computerpioneer lange tijd alleen in het nieuws door zijn bizarre levensloop. Zo haalde hij in 2012 het wereldnieuws toen hij in Belize beschuldigd werd van de moord op zijn buurman. Daarna werd het weer even stil tot hij zich steeds meer ging mengen in de cryptowereld.

Lange tijd was hij fel voorvechter van de Bitcoin. Zij weddenschap dat de munt per eind 2020 een koers van 1 miljoen zou bereiken werd wereldnieuws, vooral door de bijzondere en onsmakelijke tegenprestatie.

Naar mate zijn ster rees in de cryptogemeenschap werd hij ook steeds controversiëler. Zo was hij ook betrokken bij allerlei andere cryptoprojecten en presenteerde hij zich, onder meer door zich kandidaat te stellen voor de laatste twee presidentsverkiezingen steeds meer als luis in de pels van de Amerikaanse overheid. De vraag rees dan ook steeds vaker of hij een cryptogek of Bitcoin genie was.

Onderdeel van zijn ‘verzet’ was zijn weigering om belastingaangifte te doen. Dit leidde tot zoveel schermutselingen dat hij in 2019 in ballingschap ging. Toen hij in de zomer van 2019 gearresteerd werd dachten velen dan ook dat de Amerikaanse justitie had ingegrepen, maar dat bleek toen niet waar.

In 2020 viel het doek voor John McAfee, ontkomen bleek onmogelijk

Achteraf bleek in 2020 het doek te vallen voor John McAfee. Niet alleen veroorzaakte de crypto-pioneer grote beroering in de cryptogemeenschap toen hij zich ineens vol afzette tegen de Bitcoin, maar op 3 oktober 2020 volgde ook zijn arrestatie in Barcelona. Deze keer was het wel raak. De Amerikaanse autoriteiten hadden een uitleveringsverzoek ingediend en de aanklachten waren niet mals. Gaandeweg werden de aanklachten zelfs nog uitgebreid. Al vanuit zijn cel leek McAfee zich te verdedigen.

Immers, de totale celstraf die hij bij veroordeling zou kunnen krijgen was 30 jaar en dat had voor de software en cryptolegende feitelijk levenslang betekend, aangezien hij vandaag op 75-jarige leeftijd stierf door zich in zijn cel op te hangen, zoals zijn Spaanse advocaat inmiddels bevestigde.

De erfenis van John McAfee

Uiteraard is het wijsheid achteraf, maar juist vorige week woensdag liet John McAfee, die vanuit de gevangenis nog steeds op social media kon zich op Twitter uit over zijn erfenis. In een kort bericht geeft hij aan dat hij zowel op persoonlijk vlak als financieel niets meer heeft sinds zijn gevangenschap.

Nu het proces vanwege het overlijden niet meer gevoerd kan worden is het de vraag wat er met de goederen gaat gebeuren waarop beslag ligt.

Ook is het de vraag of we na de plichtplegingen die volgen niet meer van John McAfee zullen horen. Hij heeft namelijk eerder onheilspellende woorden gesproken.

Waar is het McAfee archief (als het er is)?

McAfee zinspeelde er op Twitter regelmatig op dat hij zijn computervaardigheden nog niet verleerd was en dat hij zeer veel informatie had verzameld die erg explosief zou zijn. Zo claimde hij onder meer te weten wie Satoshi Nakamoto was/is en dit te kunnen bewijzen. Ook claimde hij zeer veel schadelijke informatie over Amerikaanse politici te hebben. Toen hij nog voortvluchtig was dreigde hij regelmatig met een systeem dat deze informatie zou prijsgeven aan de media als hem iets zou gebeuren.

Na zijn arrestatie bleef vuurwerk echter uit en dreigde hij ook niet meer met publicaties van zijn archief. De vraag is dan ook of deze informatie bestaat en of deze opduikt nu hij overleden is.

Deelnemingen stromen binnen, nog geen reactie van echtgenote

Terwijl inmiddels de #Mcafee trending is op Twitter en inmiddels de speculaties over een in scene gezette dood de kop op steken (zie Tweet hierna) is er op het officiële account van McAfee niets verschenen. Ook het account van zijn laatste echtgenote Janice bericht nog niet over de recente tragische gebeurtenissen.

Uiteraard zal er de komende dagen meer nieuws zijn en zal de handel ook zonder John McAfee weer voor genoeg spannende momenten zorgen die wij blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Afbeelding: Ⓒ EPA/Telegraaf John McAfee in de Spaanse gevangenis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen