WANT Bitcoin lunch: BTC na weekend & Ripple en John McAfee nieuws

Tech Robert Kroes 8 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag van de week alweer halverwege. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs van de Bitcoin en andere cryptomunten te bekijken. Ook staan we stil bij goed nieuws voor Ripple (XRP) en slecht nieuws voor John McAfee.

We beginnen zoals gebruikelijk met de actuele prijs voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin corrigeert na weekendrally in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de actuele Bitcoin prijs EUR 42.014,13 ($ 50.020,55). Daarmee ligt de koers 5,60% lager dan gisteren, maar hoger dan die van vrijdagmiddag. De munt weet de weekendstijging dus niet vast te houden. Daarmee is het lot van de top 25 cryptomunten ook direct te voorzien, aangezien er momenteel veel correlatie is tussen de cryptomunten. We zien dan ook veel rode cijfers, waarbij Cardano (ADA) met 11,49% het meest verliest. Er zijn ook vandaag wel enige uitzonderingen te noteren. Theta Network (THETA) voert de winnaars wederom aan met een stijging van 6,79% in 24 uur. Uiteraard kun je de live cryptoprijzen steeds bekijken op Tradeincrypto.com.

Wat kunnen we van de Bitcoin verwachten?

We zagen vrijdag al dat er een bullish weekend in het verschiet lag en dat bleek te kloppen. Hoewel de $ 55.000,- niet gehaald werd was er toch een waardestijging van enkele duizenden euro’s ten opzichte van vrijdag te noteren. Vanochtend zien we echter een correctie. Deze ligt rond het 20-daags SMA en hoger dan alle gemiddelden over langere termijn.  Ook zien we dat de koers zich nog steeds beweegt tussen het eerste en tweede weerstandspunt. De correctie is dus nog geen bedreiging voor de bullish vooruitblik voor deze week.

Goed nieuws voor Ripple (XRP)

Een van de cryptomunten met groene cijfers is de Ripple (XRP). Dit komt omdat de Ripple wordt genoemd als basis voor de Digitale Euro. Daarmee zou de munt uiteraard een stuk populairder worden en klaarblijkelijk prijst de markt dit risico in. Als je het mij vraagt is dat, zeker gezien de ontwikkelingen in Amerika, waarbij de SEC zowel het bedrijf achter de munt als de belangrijkste leidinggevenden wil vervolgen, nogal voorbarig.

John McAfee reageert op nieuwe aanklachten

Minder goed nieuws was er voor John McAfee. De SEC heeft namelijk de aanklachten tegen de gevallen crypto-influencer uitgebreid. Kort gezegd wordt hij ervan beschuldigd dat hij een pump-and-dump schema heeft gerund op Twitter. In 2017 had hij de rubrieken ‘coin of the day’ en ‘coin of the week’. De beschuldiging is dat hij op Twitter bepaalde munten benoemde waardoor Tweeps deze munten massaal kochten, terwijl McAfee en zijn bodyguard tegen hoge prijs verkochten. Dit is volgens de aanklacht een klassiek ‘pump and dump scheme’.

John McAfee, die sinds oktober in afwachting van uitlevering naar Amerika vast zit in een Spaanse gevangenis heeft klaarblijkelijk een mobiele telefoon tot zijn beschikking. Via Twitter reageert hij, uiteraard ontkennend.  Hij verwijst daarmee naar twee voorbeelden. Het eerste voorbeeld is DogeCoin (DOGE), waarbij hij uiteraard verwijst naar de recente koersstijgingen als gevolg van de tweets van Elon Musk.

Een ander voorbeeld is Docademic, waarbij hij claimt deze munt vastgehouden te hebben.

Vraag is natuurlijk óf en hoe dit dadelijk in de rechtszaal bewezen kan worden. De kans dat er een rechtszaak in Amerika volgt wordt steeds groter. Waar McAfee en zijn vrouw  Janice in oktober nog verwachtten dat uitlevering niet zou gebeuren lijken de bordjes verhangen, getuige de oproep van mevrouw McAfee voor een Amerikaanse advocaat.

Kortom, ook in de nieuwe week is er weer genoeg te volgen en te analyseren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen